burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Kokos bajadera

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

300 g šećera

200 ml vode

250 g margarina

300 g mlevenog keksa

100 g C kokosa

Glazura:

100 g bele čokolade

3 kašike ulja

Kokos bajadera

Koraci pripreme

Šećer i vodu stavite u šerpicu i kad provri kuvajte još 3-4 minuta. Dodajte margarin i mešajte da se rastopi.

Zatim dodajte mleveni keks i C kokos i sve dobro umešajte.

Smesu izlijte u pleh obložen folijom i ostavite da se stegne. Od polovine ove smese možete napraviti kuglice i uvaljati ih u keks na primer.

Otopite na pari čokoladu sa uljem i prelijte bajaderu, pa kad se stegne isecite na štanglice.

Bajaderu možete preliti i belim fondanom napravljenim od C šećera u prahu i malo vode.

Kalup u kome sam ja razlila smesu je bio mali jer sam radila 1/3 mere - toliko mi je trebalo za tu priliku i on je dimenzija 15x10.

Znači, za celu meru puta tri, otprilike 45x30 ili nešto slično neće napraviti bitniju razliku u visini.

Naši proizvodi

Kokos bajadera

Koraci pripreme

Šećer i vodu stavite u šerpicu i kad provri kuvajte još 3-4 minuta. Dodajte margarin i mešajte da se rastopi.

Zatim dodajte mleveni keks i C kokos i sve dobro umešajte.

Smesu izlijte u pleh obložen folijom i ostavite da se stegne. Od polovine ove smese možete napraviti kuglice i uvaljati ih u keks na primer.

Otopite na pari čokoladu sa uljem i prelijte bajaderu, pa kad se stegne isecite na štanglice.

Bajaderu možete preliti i belim fondanom napravljenim od C šećera u prahu i malo vode.

Kalup u kome sam ja razlila smesu je bio mali jer sam radila 1/3 mere - toliko mi je trebalo za tu priliku i on je dimenzija 15x10.

Znači, za celu meru puta tri, otprilike 45x30 ili nešto slično neće napraviti bitniju razliku u visini.

Autor

Emilija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept