burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Knedle sa šljivama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Testo

200 g C Pšenični griz

500 ml mleka

200 g brašna tip 400 - meko

1 jaje

1/2 kesica C Prašak za pecivo

Prezle

200 g prezli

75 ml ulja

150 g šećera

2 kesica C Vanilin šećer

Šljive

20 šljiva

Knedle sa šljivama

Tradicionlne knedle pripreljmene sa testom od griza.

Koraci pripreme

Priprema knedli

Staviti 500 ml mleka da se kuva. Kada provri dodati 200 g C Griza uz stalno mešanje. Smesa će biti gusta, umutiti je dobro varjačom i ostaviti da se prohladi.
Šljivama izvaditi koštice.
U dublji tiganj sipati ulje, pa kad se ugreje dodati prezle. Mešati na srednjoj vatri dok prezle ne porumene. Zatim dodati šečer i C Vanilin šečer, pa mešati još par minuta. Skloniti sa vatre da se skroz ohladi.
Prohlađeni griz prebaciti u vanglu. Dodati brašno, C Prašak za pecivo i jaje. Rukama dobro umesiti testo, koje treba da ostane lepljivo. Pobrašnjenim prstima uzeti kuglicu testa pa formirati krug. Na njega staviti šljivu pa je testom obložiti. Formirane knedle staviti na pobrašnjenu površinu.
U dublji lonac staviti vodu da se greje. U proključalu vodu staviti knedle. Kada isplivaju na površinu, kuvati ih još 3 minuta, pa ih izvaditi i vruće staviti u pripremljene prezle. Uvaljati ih dok su vruće. Nakon što se prohlade, knedle su spremne za serviranje.

Naši proizvodi

Knedle sa šljivama

Tradicionlne knedle pripreljmene sa testom od griza.

Koraci pripreme

Priprema knedli

Staviti 500 ml mleka da se kuva. Kada provri dodati 200 g C Griza uz stalno mešanje. Smesa će biti gusta, umutiti je dobro varjačom i ostaviti da se prohladi.
Šljivama izvaditi koštice.
U dublji tiganj sipati ulje, pa kad se ugreje dodati prezle. Mešati na srednjoj vatri dok prezle ne porumene. Zatim dodati šečer i C Vanilin šečer, pa mešati još par minuta. Skloniti sa vatre da se skroz ohladi.
Prohlađeni griz prebaciti u vanglu. Dodati brašno, C Prašak za pecivo i jaje. Rukama dobro umesiti testo, koje treba da ostane lepljivo. Pobrašnjenim prstima uzeti kuglicu testa pa formirati krug. Na njega staviti šljivu pa je testom obložiti. Formirane knedle staviti na pobrašnjenu površinu.
U dublji lonac staviti vodu da se greje. U proključalu vodu staviti knedle. Kada isplivaju na površinu, kuvati ih još 3 minuta, pa ih izvaditi i vruće staviti u pripremljene prezle. Uvaljati ih dok su vruće. Nakon što se prohlade, knedle su spremne za serviranje.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept