0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
20
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20
500 ml mleka
200 g brašna tip 400 - meko
1 jaje
200 g prezli
75 ml ulja
150 g šećera
20 šljiva
Tradicionlne knedle pripreljmene sa testom od griza.
Staviti 500 ml mleka da se kuva. Kada provri dodati 200 g C Griza uz stalno mešanje. Smesa će biti gusta, umutiti je dobro varjačom i ostaviti da se prohladi.
Šljivama izvaditi koštice.
U dublji tiganj sipati ulje, pa kad se ugreje dodati prezle. Mešati na srednjoj vatri dok prezle ne porumene. Zatim dodati šečer i C Vanilin šečer, pa mešati još par minuta. Skloniti sa vatre da se skroz ohladi.
Prohlađeni griz prebaciti u vanglu. Dodati brašno, C Prašak za pecivo i jaje. Rukama dobro umesiti testo, koje treba da ostane lepljivo. Pobrašnjenim prstima uzeti kuglicu testa pa formirati krug. Na njega staviti šljivu pa je testom obložiti. Formirane knedle staviti na pobrašnjenu površinu.
U dublji lonac staviti vodu da se greje. U proključalu vodu staviti knedle. Kada isplivaju na površinu, kuvati ih još 3 minuta, pa ih izvaditi i vruće staviti u pripremljene prezle. Uvaljati ih dok su vruće. Nakon što se prohlade, knedle su spremne za serviranje.
Tradicionlne knedle pripreljmene sa testom od griza.
Staviti 500 ml mleka da se kuva. Kada provri dodati 200 g C Griza uz stalno mešanje. Smesa će biti gusta, umutiti je dobro varjačom i ostaviti da se prohladi.
Šljivama izvaditi koštice.
U dublji tiganj sipati ulje, pa kad se ugreje dodati prezle. Mešati na srednjoj vatri dok prezle ne porumene. Zatim dodati šečer i C Vanilin šečer, pa mešati još par minuta. Skloniti sa vatre da se skroz ohladi.
Prohlađeni griz prebaciti u vanglu. Dodati brašno, C Prašak za pecivo i jaje. Rukama dobro umesiti testo, koje treba da ostane lepljivo. Pobrašnjenim prstima uzeti kuglicu testa pa formirati krug. Na njega staviti šljivu pa je testom obložiti. Formirane knedle staviti na pobrašnjenu površinu.
U dublji lonac staviti vodu da se greje. U proključalu vodu staviti knedle. Kada isplivaju na površinu, kuvati ih još 3 minuta, pa ih izvaditi i vruće staviti u pripremljene prezle. Uvaljati ih dok su vruće. Nakon što se prohlade, knedle su spremne za serviranje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.