burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Karamel čizkejk sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Za koru:

250 g keksa

125 g putera

Za krem:

500 ml slatke pavlake

125 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

250 g neslanog sira

Za posipanje:

100 g mlevenih oraha

Za preliv:

200 g šećera

1 prstohvat soli

200 ml slatke pavlake

1 kafena kašičica ekstrakta vanile

Karamel čizkejk sa orasima

Koraci pripreme

Pomešajte mleveni keks sa rastopljenim puterom, pa popunite dno kalupa prečnika 26 cm obloženog pek papirom.

Podlogu pecite u rerni zagrejanoj na 180 C oko 10 min.

Za krem umutite slatku pavlaku sa šećerom i C vanilin šećerom, pa u to dodajte sveži sir. Umešajte sve sastojke u glatki krem.

Na gotovu koru sipajte krem i lepo ga rasporedite. Pospite odozgo mlevene orahe.

Karamel preliv pripremite zagrevanjem šećera, pa mu kad postane tečan postepeno dodajte pavlaku.

Kad se sve lepo sjedini i zgusne, sklonite sa ringle pa dodajte so i ekstrakt vanile.

Pustite da se ohladi, ali gore stavite providnu foliju da se ne bi napravila korica.

Dobijeni karamel preliv sipajte preko oraha i pustite da se lepo ohladi u frižideru nekoliko sati.

Naši proizvodi

Karamel čizkejk sa orasima

Koraci pripreme

Pomešajte mleveni keks sa rastopljenim puterom, pa popunite dno kalupa prečnika 26 cm obloženog pek papirom.

Podlogu pecite u rerni zagrejanoj na 180 C oko 10 min.

Za krem umutite slatku pavlaku sa šećerom i C vanilin šećerom, pa u to dodajte sveži sir. Umešajte sve sastojke u glatki krem.

Na gotovu koru sipajte krem i lepo ga rasporedite. Pospite odozgo mlevene orahe.

Karamel preliv pripremite zagrevanjem šećera, pa mu kad postane tečan postepeno dodajte pavlaku.

Kad se sve lepo sjedini i zgusne, sklonite sa ringle pa dodajte so i ekstrakt vanile.

Pustite da se ohladi, ali gore stavite providnu foliju da se ne bi napravila korica.

Dobijeni karamel preliv sipajte preko oraha i pustite da se lepo ohladi u frižideru nekoliko sati.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept