0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
250 g keksa
125 g putera
500 ml slatke pavlake
125 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
250 g neslanog sira
100 g mlevenih oraha
200 g šećera
1 prstohvat soli
200 ml slatke pavlake
1 kafena kašičica ekstrakta vanile
Pomešajte mleveni keks sa rastopljenim puterom, pa popunite dno kalupa prečnika 26 cm obloženog pek papirom.
Podlogu pecite u rerni zagrejanoj na 180 C oko 10 min.
Za krem umutite slatku pavlaku sa šećerom i C vanilin šećerom, pa u to dodajte sveži sir. Umešajte sve sastojke u glatki krem.
Na gotovu koru sipajte krem i lepo ga rasporedite. Pospite odozgo mlevene orahe.
Karamel preliv pripremite zagrevanjem šećera, pa mu kad postane tečan postepeno dodajte pavlaku.
Kad se sve lepo sjedini i zgusne, sklonite sa ringle pa dodajte so i ekstrakt vanile.
Pustite da se ohladi, ali gore stavite providnu foliju da se ne bi napravila korica.
Dobijeni karamel preliv sipajte preko oraha i pustite da se lepo ohladi u frižideru nekoliko sati.
Pomešajte mleveni keks sa rastopljenim puterom, pa popunite dno kalupa prečnika 26 cm obloženog pek papirom.
Podlogu pecite u rerni zagrejanoj na 180 C oko 10 min.
Za krem umutite slatku pavlaku sa šećerom i C vanilin šećerom, pa u to dodajte sveži sir. Umešajte sve sastojke u glatki krem.
Na gotovu koru sipajte krem i lepo ga rasporedite. Pospite odozgo mlevene orahe.
Karamel preliv pripremite zagrevanjem šećera, pa mu kad postane tečan postepeno dodajte pavlaku.
Kad se sve lepo sjedini i zgusne, sklonite sa ringle pa dodajte so i ekstrakt vanile.
Pustite da se ohladi, ali gore stavite providnu foliju da se ne bi napravila korica.
Dobijeni karamel preliv sipajte preko oraha i pustite da se lepo ohladi u frižideru nekoliko sati.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.