1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
Obučene kajsije
Lisnato testo razvući i iseći na kocke, Kajsije iseckati na kockise, dodati MLEVENI keks, šeĆer i C vanilin šećer, sve dobro izmešati. Na kockicu lisnatog testa staviti kašiku smeše sa kajsijama i frmirati kao džakić.
Ja sam svaku košticu slomila izvadila sadržaj i stavila na vrh džakića kao ukras. Džakiće poređala u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pekla u zagrejanoj rerni dok me porumene. Pečene džakiće sam obilno posula C šećerom u prahu.
Obučene kajsije
Lisnato testo razvući i iseći na kocke, Kajsije iseckati na kockise, dodati MLEVENI keks, šeĆer i C vanilin šećer, sve dobro izmešati. Na kockicu lisnatog testa staviti kašiku smeše sa kajsijama i frmirati kao džakić.
Ja sam svaku košticu slomila izvadila sadržaj i stavila na vrh džakića kao ukras. Džakiće poređala u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pekla u zagrejanoj rerni dok me porumene. Pečene džakiće sam obilno posula C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.