burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18-20

Jagoda mafini

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18-20

Sastojci

2 jaja

100 g šećera

1 šolja grčkog jogurta

1/2 šolje ulja

1/2 šolje mleka

1 kašičica arome vanile

300 g brašna

1 C prašak za pecivo

200 g svežih jagoda

100 g mlečne čokolade

Vanila krem:

1 C puding od vanile

300 ml mleka

5 kašika šećera

1 C vaniln šećer

1 kašika C čvrstina ili brašna

80 g margarina

2 kašike kisele pavlake

Još:

malo džema od jagode

čokoladna jaja

Jagoda mafini

Koraci pripreme

Mikserom umutite jaja sa šećerom. Kada "pobele" dodajte jogurt, mleko, ulje i aromu vanile. Umešajte brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Na kraju dodajte seckane jagode i seckanu čokoladu.

Sipajte smesu u kalupe za mafine. Nemojte da prepunite kalupe jer će mafini narasti tokom pečenja. Pecite dvadesetak minuta u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Za krem, u malo hladnog mleka razmutite C puding i C čvrstin. U preostalo mleko sipajte šećer i C vanilin šećer i stavite na ringlu. Skuvajte puding na uobičajen način.

U potpuno ohlađen puding dodajte margarin iseckan na kockice i zajedno umutite mikserom. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i još malo mutite.

Na svaki ohlađen mafin špricem ili kesom nanesite krem, u sredinu krema malo džema i po nekoliko čokoladnih jaja.

Ukoliko pečete mini kuglofe, sredinu napunite džemom, preko džema nanesite krem i odozgo čokoladna jaja.

Naši proizvodi

Jagoda mafini

Koraci pripreme

Mikserom umutite jaja sa šećerom. Kada "pobele" dodajte jogurt, mleko, ulje i aromu vanile. Umešajte brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Na kraju dodajte seckane jagode i seckanu čokoladu.

Sipajte smesu u kalupe za mafine. Nemojte da prepunite kalupe jer će mafini narasti tokom pečenja. Pecite dvadesetak minuta u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Za krem, u malo hladnog mleka razmutite C puding i C čvrstin. U preostalo mleko sipajte šećer i C vanilin šećer i stavite na ringlu. Skuvajte puding na uobičajen način.

U potpuno ohlađen puding dodajte margarin iseckan na kockice i zajedno umutite mikserom. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i još malo mutite.

Na svaki ohlađen mafin špricem ili kesom nanesite krem, u sredinu krema malo džema i po nekoliko čokoladnih jaja.

Ukoliko pečete mini kuglofe, sredinu napunite džemom, preko džema nanesite krem i odozgo čokoladna jaja.

Autor

bee_in_kitchen

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept