0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
18-20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
18-20
2 jaja
100 g šećera
1 šolja grčkog jogurta
1/2 šolje ulja
1/2 šolje mleka
1 kašičica arome vanile
300 g brašna
1 C prašak za pecivo
200 g svežih jagoda
100 g mlečne čokolade
1 C puding od vanile
300 ml mleka
5 kašika šećera
1 C vaniln šećer
1 kašika C čvrstina ili brašna
80 g margarina
2 kašike kisele pavlake
malo džema od jagode
čokoladna jaja
Mikserom umutite jaja sa šećerom. Kada "pobele" dodajte jogurt, mleko, ulje i aromu vanile. Umešajte brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Na kraju dodajte seckane jagode i seckanu čokoladu.
Sipajte smesu u kalupe za mafine. Nemojte da prepunite kalupe jer će mafini narasti tokom pečenja. Pecite dvadesetak minuta u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Za krem, u malo hladnog mleka razmutite C puding i C čvrstin. U preostalo mleko sipajte šećer i C vanilin šećer i stavite na ringlu. Skuvajte puding na uobičajen način.
U potpuno ohlađen puding dodajte margarin iseckan na kockice i zajedno umutite mikserom. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i još malo mutite.
Na svaki ohlađen mafin špricem ili kesom nanesite krem, u sredinu krema malo džema i po nekoliko čokoladnih jaja.
Ukoliko pečete mini kuglofe, sredinu napunite džemom, preko džema nanesite krem i odozgo čokoladna jaja.
Mikserom umutite jaja sa šećerom. Kada "pobele" dodajte jogurt, mleko, ulje i aromu vanile. Umešajte brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Na kraju dodajte seckane jagode i seckanu čokoladu.
Sipajte smesu u kalupe za mafine. Nemojte da prepunite kalupe jer će mafini narasti tokom pečenja. Pecite dvadesetak minuta u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Za krem, u malo hladnog mleka razmutite C puding i C čvrstin. U preostalo mleko sipajte šećer i C vanilin šećer i stavite na ringlu. Skuvajte puding na uobičajen način.
U potpuno ohlađen puding dodajte margarin iseckan na kockice i zajedno umutite mikserom. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i još malo mutite.
Na svaki ohlađen mafin špricem ili kesom nanesite krem, u sredinu krema malo džema i po nekoliko čokoladnih jaja.
Ukoliko pečete mini kuglofe, sredinu napunite džemom, preko džema nanesite krem i odozgo čokoladna jaja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.