burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Jagoda kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Za podlogu

4 komad Žumanjak

75 g Šećer

75 g Otopljeni margarin

175 g Mleveni keks

Voćni deo

500 g Jagode

75 g C Pšenični griz

Jogurt fil

4 komad Belanjak

1 prstohvat So

2 kašika Limun sok

150 g Šećer

1 kesica C Vanilin šećer

150 g Brašno

500 g Jogurt

Glazura

100 g Čokolada

Jagoda kolač

Jedan mek i lagan kolač. Uz to fin i aromatičan. Recept je iz Sašine kuhinje.

Koraci pripreme

Korak 1

Pomešati žumanjke sa šećerom penasto. Dodati otopljen margarin i mleveni keks. Izručiti u pleh 30×20 i izravnati.

Korak 2

Jagode naseckati i pomešati sa grizom. Rasporediti ih na podlogu od keksa. Zapeći u zagrejanoj rerni 160 stepeni 15 minuta.

Korak 3

Belanjke ulupati sa solju i limunovim sokom. Dodavati postepeno šećer i usuti vanil šećer. Kad se lepo ulupa dodaje se jogurt i brašno. Jogurt smesu poravnati na polupečeni kolač. Vratiti u rernu i peći još pola sata.

Gotov kolač preliti otopljenom čokoladom.

Naši proizvodi

Jagoda kolač

Jedan mek i lagan kolač. Uz to fin i aromatičan. Recept je iz Sašine kuhinje.

Koraci pripreme

Korak 1

Pomešati žumanjke sa šećerom penasto. Dodati otopljen margarin i mleveni keks. Izručiti u pleh 30×20 i izravnati.

Korak 2

Jagode naseckati i pomešati sa grizom. Rasporediti ih na podlogu od keksa. Zapeći u zagrejanoj rerni 160 stepeni 15 minuta.

Korak 3

Belanjke ulupati sa solju i limunovim sokom. Dodavati postepeno šećer i usuti vanil šećer. Kad se lepo ulupa dodaje se jogurt i brašno. Jogurt smesu poravnati na polupečeni kolač. Vratiti u rernu i peći još pola sata.

Gotov kolač preliti otopljenom čokoladom.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept