0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
20
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20
4 komad Žumanjak
75 g Šećer
75 g Otopljeni margarin
175 g Mleveni keks
500 g Jagode
4 komad Belanjak
1 prstohvat So
2 kašika Limun sok
150 g Šećer
150 g Brašno
500 g Jogurt
100 g Čokolada
Jedan mek i lagan kolač. Uz to fin i aromatičan. Recept je iz Sašine kuhinje.
Pomešati žumanjke sa šećerom penasto. Dodati otopljen margarin i mleveni keks. Izručiti u pleh 30×20 i izravnati.
Jagode naseckati i pomešati sa grizom. Rasporediti ih na podlogu od keksa. Zapeći u zagrejanoj rerni 160 stepeni 15 minuta.
Belanjke ulupati sa solju i limunovim sokom. Dodavati postepeno šećer i usuti vanil šećer. Kad se lepo ulupa dodaje se jogurt i brašno. Jogurt smesu poravnati na polupečeni kolač. Vratiti u rernu i peći još pola sata.
Gotov kolač preliti otopljenom čokoladom.
Jedan mek i lagan kolač. Uz to fin i aromatičan. Recept je iz Sašine kuhinje.
Pomešati žumanjke sa šećerom penasto. Dodati otopljen margarin i mleveni keks. Izručiti u pleh 30×20 i izravnati.
Jagode naseckati i pomešati sa grizom. Rasporediti ih na podlogu od keksa. Zapeći u zagrejanoj rerni 160 stepeni 15 minuta.
Belanjke ulupati sa solju i limunovim sokom. Dodavati postepeno šećer i usuti vanil šećer. Kad se lepo ulupa dodaje se jogurt i brašno. Jogurt smesu poravnati na polupečeni kolač. Vratiti u rernu i peći još pola sata.
Gotov kolač preliti otopljenom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.