burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Griz sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

1 l mleka

5 kašika šećera

100 g C Griza

1 kesica C Vanilin šećera

50 g C Kokosovog brašna

1 kašičica rendane korice limuna/pomorandže

Za voćni preliv:

200 g voća (maline, višnje, borovnice, jagode...)

4 kašike šećera

1 kesica C vanilin šećera

Za dekoraciju:

sveže voće po izboru

Griz sa kokosom

Koraci pripreme

Mleko sipajte u šerpu, dodajte šećer i sačekajte da provri.

Sipajte griz i kuvajte na nižoj temperaturi uz mešanje oko 5 minuta.

Sklonite sa ringle, pa umešajte vanilin šećer, kokos i koricu limuna/pomorandže.

Poslasticu sipajte u čaše/činije.

U šerpicu stavite voće i šećer.

Kuvajte na srednjoj temperaturi dok voće malo ne omekša (oko 5 minuta), pa dodajte vanilin šećer.

Sipajte po malo voćnog preliva u svaku čašu.

Poslasticu od griza ohladite u frižideru.

Prilikom služenja, dodajte sveže voće.

Naši proizvodi

Griz sa kokosom

Koraci pripreme

Mleko sipajte u šerpu, dodajte šećer i sačekajte da provri.

Sipajte griz i kuvajte na nižoj temperaturi uz mešanje oko 5 minuta.

Sklonite sa ringle, pa umešajte vanilin šećer, kokos i koricu limuna/pomorandže.

Poslasticu sipajte u čaše/činije.

U šerpicu stavite voće i šećer.

Kuvajte na srednjoj temperaturi dok voće malo ne omekša (oko 5 minuta), pa dodajte vanilin šećer.

Sipajte po malo voćnog preliva u svaku čašu.

Poslasticu od griza ohladite u frižideru.

Prilikom služenja, dodajte sveže voće.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept