burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Francuske bombone

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

500 g šećera

5 C vanilin šećera

1 šoljica vode

250 g mlevenih lešnika

250 g mlevenih oraha

200 g celih lešnika

200 g posne čokolade

malo ulja

Francuske bombone

Koraci pripreme

Šećer istopiti u tiganju na laganoj vatri, uz stalno mešanje.

Voditi računa da dobije zlatno braon boju, a da ne zagori.

Pažljivo izručiti u pleh prekriven papirom za pečenje i ostaviti da se hladi.

Zagrejati šoljicu vode sa C vanilin šećerom (kuvati dok se šećer ne istopi) i time preliti orahe i lešnike.

Sipati malo po malo vode da smesa ne bude previše retka i da od nje mogu da se formiraju loptice.

Istopljeni i ohlađeni šećer izlomiti na manje komade i samleti na mašini za meso.

Taj grilijaš dodati smesi od lešnika i oraha. Rukom oblikovati kuglice i u svaku utisnuti lešnik.

Ostaviti u frižideru da se stegnu 20-ak minuta

Čokoladu sa malo ulja istopiti na pari.

Ohlađene kuglice preliti čokoladom i ostaviti da se stegnu.

Naši proizvodi

Francuske bombone

Koraci pripreme

Šećer istopiti u tiganju na laganoj vatri, uz stalno mešanje.

Voditi računa da dobije zlatno braon boju, a da ne zagori.

Pažljivo izručiti u pleh prekriven papirom za pečenje i ostaviti da se hladi.

Zagrejati šoljicu vode sa C vanilin šećerom (kuvati dok se šećer ne istopi) i time preliti orahe i lešnike.

Sipati malo po malo vode da smesa ne bude previše retka i da od nje mogu da se formiraju loptice.

Istopljeni i ohlađeni šećer izlomiti na manje komade i samleti na mašini za meso.

Taj grilijaš dodati smesi od lešnika i oraha. Rukom oblikovati kuglice i u svaku utisnuti lešnik.

Ostaviti u frižideru da se stegnu 20-ak minuta

Čokoladu sa malo ulja istopiti na pari.

Ohlađene kuglice preliti čokoladom i ostaviti da se stegnu.

Autor

Marina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept