burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Flameri sa prelivom od jagoda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Flameri:

1 l mleka

120 g C pšeničnog griza

2 kašike šećera

narendana limunova korica

Preliv od jagoda:

500 g svežih jagoda

1 kašika soka od limuna

1 kesica C vanilin šećera

Flameri sa prelivom od jagoda

Koraci pripreme

Za flamere stavite mleko da proključa i u kipuće mleko sipati, neprestano mešajući, malo po malo griz.

Posle 5-6 minuta kuvanja uz mešanje dodati šećer i narendanu limunovu koricu.

Skuvan griz sipati u navlažene posudice i ostaviti u frižider da se stegnu.

Preliv pripremiti tako što ćete propasirati voće (ja sam se poslužila seckom), dodati 2 kašike šećera, C vanilin šećer i limunov sok i sve dobro izmešati.

Flamere preručiti na širu tacnu i preliti voćnim prelivom.

Preliva ima dosta i redak je (ali pošto nije kuvan u stvari jedete sveže jagode) i sliće se preko flamera u tacnu, zato je potrebno staviti širu tacnu. Ukrasiti seckanim jagodama.

Naši proizvodi

Flameri sa prelivom od jagoda

Koraci pripreme

Za flamere stavite mleko da proključa i u kipuće mleko sipati, neprestano mešajući, malo po malo griz.

Posle 5-6 minuta kuvanja uz mešanje dodati šećer i narendanu limunovu koricu.

Skuvan griz sipati u navlažene posudice i ostaviti u frižider da se stegnu.

Preliv pripremiti tako što ćete propasirati voće (ja sam se poslužila seckom), dodati 2 kašike šećera, C vanilin šećer i limunov sok i sve dobro izmešati.

Flamere preručiti na širu tacnu i preliti voćnim prelivom.

Preliva ima dosta i redak je (ali pošto nije kuvan u stvari jedete sveže jagode) i sliće se preko flamera u tacnu, zato je potrebno staviti širu tacnu. Ukrasiti seckanim jagodama.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept