burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Ferero Roše

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Testo:

5 jaja

100 g šećera

7 kašika brašno T-500

1 kašika C kakao 80 g

1 C Prašak za pecivo

150 g lešnika

100 g oraha

Krem:

250 g čokolade za kuvanje

1 kašika puter od kikirikija

400 ml šlag pene

500 g C oblande

Ferero Roše

Koraci pripreme

Testo:
Žumance umutimo sa šećerom, dodamo brašno, C prasak za pecivo i C kakao i umutimo sa mikserom.

Belance umutimo posebno i dodamo ovoj kremi.

Na kraju dodamo isečene lešnike i orahe (iseći ih na male komade nekoliko ostavimo da možemo da ukrasimo kolač na kraju).

U tepsiju stavimo papir za pečenje, sipamo testo i pečemo na 190 stepeni (prethodno ugrejati rernu). Pečemo je 20 minuta.

Krem:
Polomimo čokoladu na kockice, zatim ugrejemo 200 ml C šlag penu i sipamo na čokoladu. mešamo dok se ne otopi. Dodamo i puter od kikirikija i stavimo u frižider da se skroz ohladi.

Ostalu šlag penu umutimo da bude penasto i dodamo kremi kada se krem ohladilo.

Sastavljanje kolača:
Pečeno testo sečemo na pola, da dobijemo dva testa. Na prvo testo stavimo 3/4 kreme, polomimo oblande na malo komade i rasuti po celoj kremi, svuda da bude.

Stavimo drugo testo, mažemo krem, zatim ukrasimo sa preostalim orasima i lešnicima.

Naši proizvodi

Ferero Roše

Koraci pripreme

Testo:
Žumance umutimo sa šećerom, dodamo brašno, C prasak za pecivo i C kakao i umutimo sa mikserom.

Belance umutimo posebno i dodamo ovoj kremi.

Na kraju dodamo isečene lešnike i orahe (iseći ih na male komade nekoliko ostavimo da možemo da ukrasimo kolač na kraju).

U tepsiju stavimo papir za pečenje, sipamo testo i pečemo na 190 stepeni (prethodno ugrejati rernu). Pečemo je 20 minuta.

Krem:
Polomimo čokoladu na kockice, zatim ugrejemo 200 ml C šlag penu i sipamo na čokoladu. mešamo dok se ne otopi. Dodamo i puter od kikirikija i stavimo u frižider da se skroz ohladi.

Ostalu šlag penu umutimo da bude penasto i dodamo kremi kada se krem ohladilo.

Sastavljanje kolača:
Pečeno testo sečemo na pola, da dobijemo dva testa. Na prvo testo stavimo 3/4 kreme, polomimo oblande na malo komade i rasuti po celoj kremi, svuda da bude.

Stavimo drugo testo, mažemo krem, zatim ukrasimo sa preostalim orasima i lešnicima.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept