burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija3

Fantazija ukusa voćnih ukusa

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
3

Sastojci

5 jaja

5 kašika brašna

8 kašika šećera

1 C prašak za pecivo

2 kašike ulja

2 banane

100 g jagoda (smrznutih)

100 g malina (smrznutih)

100 g kupina (smrznutih)

100 g višanja (smrznutih)

Glazura:

100 g crne čokolade za mešenje

3 kašike kisele pavlake

malo bele čokolade za posipanje

Fantazija ukusa voćnih ukusa

Koraci pripreme

Smrznuto voće odlediti i ocediti a višnje očistiti od koščica.

Banane oljuštiti i naseći na kolutove, poprskati ih limunovim sokom da ne pocrne. Umutiti belanca postepeno dodavajući šećer. Zatim dodati žumanca pa sve zajedno dobro umutiti.

U umućena jaja dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i na kraju sipati ulje. Smesu sipati u pleh za pečenje obloženim pek papirom. Peći na 180 stepeni oko 15 min.

Pečenu koru prevrnuti na tacnu skloniti papir i polako umotati u rolat. Rolat ostaviti da se prohladi.

Prohlađen rolat otvoriti i po njemu poređati voće. Najpre po celom rolatu rasporedite jednu bananu, pa polovinu crvenog voća, drugu bananu i završite ostatkom crvenim voćem.

Napunjenu koru ponovo lagano umotati u rolat tako da se voće ne vidi. Otopiti 100 g čokolade sa 3 kašike kisele pavlake, neprestano mešajući dok se ne dobije glatka masa.

Malo prohladiti i ravnomerno masu naneti na rolat. Odozgo narendajte belu čokoladu ili orahe šta već volite.

Ostavite rolat da se ohladi, a potom ga iseci na parčiće.

Naši proizvodi

Fantazija ukusa voćnih ukusa

Koraci pripreme

Smrznuto voće odlediti i ocediti a višnje očistiti od koščica.

Banane oljuštiti i naseći na kolutove, poprskati ih limunovim sokom da ne pocrne. Umutiti belanca postepeno dodavajući šećer. Zatim dodati žumanca pa sve zajedno dobro umutiti.

U umućena jaja dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i na kraju sipati ulje. Smesu sipati u pleh za pečenje obloženim pek papirom. Peći na 180 stepeni oko 15 min.

Pečenu koru prevrnuti na tacnu skloniti papir i polako umotati u rolat. Rolat ostaviti da se prohladi.

Prohlađen rolat otvoriti i po njemu poređati voće. Najpre po celom rolatu rasporedite jednu bananu, pa polovinu crvenog voća, drugu bananu i završite ostatkom crvenim voćem.

Napunjenu koru ponovo lagano umotati u rolat tako da se voće ne vidi. Otopiti 100 g čokolade sa 3 kašike kisele pavlake, neprestano mešajući dok se ne dobije glatka masa.

Malo prohladiti i ravnomerno masu naneti na rolat. Odozgo narendajte belu čokoladu ili orahe šta već volite.

Ostavite rolat da se ohladi, a potom ga iseci na parčiće.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept