0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10-12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10-12
3 jaja
70 g šećera
50 g brašna
2 C pudinga po želji
800 ml mleka
100 g šećera
250 g jagoda
Kore:
Žumanca i šećer dobro umutite. Smesi postupno dodajte brašno uz neprekidno mešanje.
Na kraju lagano umešajte bjelanca prethodno umućena u čvrst sneg.
Smesu prebacite u podmazan i brašnom posut pleh i pecite 15 minuta na 180°C.
Fil:
Puding dobro izmešajte sa šećerom i 100 ml mleka. Preostalo mleko stavite da provri, dodajte razmućeni puding i skuvajte ga tako da bude gušći, uz neprestano mešanje.
Puding podelite na dva dela, te u jedan umešajte izgnječene jagode.
Završni postupak:
Na koru najpre stavite puding, izravnajte, a onda rasporedite puding s jagodama.
Ostavite u frižider da se dobro ohladi.
Kore:
Žumanca i šećer dobro umutite. Smesi postupno dodajte brašno uz neprekidno mešanje.
Na kraju lagano umešajte bjelanca prethodno umućena u čvrst sneg.
Smesu prebacite u podmazan i brašnom posut pleh i pecite 15 minuta na 180°C.
Fil:
Puding dobro izmešajte sa šećerom i 100 ml mleka. Preostalo mleko stavite da provri, dodajte razmućeni puding i skuvajte ga tako da bude gušći, uz neprestano mešanje.
Puding podelite na dva dela, te u jedan umešajte izgnječene jagode.
Završni postupak:
Na koru najpre stavite puding, izravnajte, a onda rasporedite puding s jagodama.
Ostavite u frižider da se dobro ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.