burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza više osoba

Dunavski talasi

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za više osoba

Sastojci

Za koru:

4 jajeta

10 kašika šećera

14 kašika brašna

1 kašika C griza

1 kašike C kakaoa

1 C prašak za pecivo

2 C vanilin šećera

2 šoljice od kafe ulja

200 ml mleka

100 g mlevenih oraha

300 g višanja bez koštice

Za fil:

600 ml mleka

2 C pudinga od vanile

6 kašika šećera

1 kašika brašna

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

Dunavski talasi

Koraci pripreme

Umutiti belanca, pa dodati šećer i dobro ulupati.

Dodati žumanca i još malo izmešati.

Zatim dodati brašno, C griz, C prašak za pecivo, C vanilin šećer, C kakao,ulje, orahe i izmešati.

Potom dodati mleko i dobro izmešati. Testo sipati u namšćen i posut pleh.

Po testu rasporediti višnje i peći na 200 stepeni oko 35 minuta.

Skuvati C puding i preliti preko pečenog testa.

Odozgo narendati na vruć kolač čokoladu.

Naši proizvodi

Dunavski talasi

Koraci pripreme

Umutiti belanca, pa dodati šećer i dobro ulupati.

Dodati žumanca i još malo izmešati.

Zatim dodati brašno, C griz, C prašak za pecivo, C vanilin šećer, C kakao,ulje, orahe i izmešati.

Potom dodati mleko i dobro izmešati. Testo sipati u namšćen i posut pleh.

Po testu rasporediti višnje i peći na 200 stepeni oko 35 minuta.

Skuvati C puding i preliti preko pečenog testa.

Odozgo narendati na vruć kolač čokoladu.

Autor

Jelica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept