burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30 kocki

Dugina pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30 kocki

Sastojci

Kore I i III:

250 g brašna

180 g šećera

100 g masti (može i margarin)

2 jaja

1 kašika C kakao praha

1 kesica C praška za pecivo

II kora:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1 kašika ulja

Fil:

1/2 l mleka

3 kašike C pšeničnog griza

1 kašika brašna

200 g šećera

250 g margarina

1 kesica C vanilin šećera

1 limun (samo sok)          

Dugina pita

Koraci pripreme

Priprema I i III kore:
Sastaviti sve praškasto: brašno, C kakao, C prašak za pecivo i šećer. Dodati zatim mast i jaja i zamesiti rukom. Gotovo testo podeliti na dva ista dela, razviti koru i peći na prevrnutom plehu na papiru. Prvo jednu koru ispečemo pa drugu, peći na 180 C oko 10 min. Veličina kora 30x30.

Priprema II kore:
Umutiti dobro jaja sa šećerom, dodati brašno i ulje. Koru peći 10 min na 180 C.
                             
Priprema fila:
400 ml mleka i 200 g šećera staviti da prokuva, a ostalih 100 ml izmešati sa brašnom, C vanilin šećerom i C grizom, pa lagano sipati u mleko i mešati. Kuvati fil dok se ne zgusne. Fil ohladti, pa u ohlađen fil dodati umućen margarin i isceđen ceo limun.

Filovati:
Crna kora premazana džemom od kajsija (potrebne su 4 pune kašike džema), zatim ide beli fil, pa žuta kora, pa beli fil, pa crna kora.

Glazura po želji, ja sam stavila od čokolade (100 ml čokolade i 2 kašike ulja).

Naši proizvodi

Dugina pita

Koraci pripreme

Priprema I i III kore:
Sastaviti sve praškasto: brašno, C kakao, C prašak za pecivo i šećer. Dodati zatim mast i jaja i zamesiti rukom. Gotovo testo podeliti na dva ista dela, razviti koru i peći na prevrnutom plehu na papiru. Prvo jednu koru ispečemo pa drugu, peći na 180 C oko 10 min. Veličina kora 30x30.

Priprema II kore:
Umutiti dobro jaja sa šećerom, dodati brašno i ulje. Koru peći 10 min na 180 C.
                             
Priprema fila:
400 ml mleka i 200 g šećera staviti da prokuva, a ostalih 100 ml izmešati sa brašnom, C vanilin šećerom i C grizom, pa lagano sipati u mleko i mešati. Kuvati fil dok se ne zgusne. Fil ohladti, pa u ohlađen fil dodati umućen margarin i isceđen ceo limun.

Filovati:
Crna kora premazana džemom od kajsija (potrebne su 4 pune kašike džema), zatim ide beli fil, pa žuta kora, pa beli fil, pa crna kora.

Glazura po želji, ja sam stavila od čokolade (100 ml čokolade i 2 kašike ulja).

Autor

blog Slađini recepti

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept