0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 kg oštrog brašna
350 g šećera
300 g margarina
2 jaja
1 kisela pavlaka
Narendana kora jednog limuna
1 C Vanilin šećer
1 C Prašak za pecivo
150 g mlevenih oraha
Umutiti glatko testo od navedenih sastojaka, pa ga razviti oklagijom. Testo bi trebalo da bude debljine oko 0,5 cm.
Koristiti modle za oblikovanje kojima vadite testo i ređate na podmazani pleh. Peći na 200-250°C, oko 7-8 minuta (dok keks blago ne porumeni).
Umutiti glatko testo od navedenih sastojaka, pa ga razviti oklagijom. Testo bi trebalo da bude debljine oko 0,5 cm.
Koristiti modle za oblikovanje kojima vadite testo i ređate na podmazani pleh. Peći na 200-250°C, oko 7-8 minuta (dok keks blago ne porumeni).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.