0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
300 g jagoda
5 kašičica želatina
9 kašika šećera
1 čaša kisele pavlake
4 dl mleka
1 C puding od vanile
1 C vanilin šećer
Jagode stavite u blender i izblendirajte ih. Rastvorite želatin u 5 kašika hladne vode, razmutite i ostavite da nabubri. U posudu stavite 6 kašika šećera i izblendirane jagode i pustite da izbije ključ.
U vruće jagode dodajte 2/3 pripremljenog želatina, izmutite mikserom pa ostavite da se smesa malo prohladi. Zatim dodajte pola čaše kisele pavlake i ponovo umutite mikserom najmanjom brzinom. Ostavite da se dobro ohladi.
Za to vreme stavite mleko u posudu, dodajte 3 kašike šećera i puding i kuvajte dok se ne zgusne.
U vruć puding dodajte ostatak želatina, umutite mikserom, a zatim dodajte i ostatak kisele pavlake, smanjite mikser na najmanju brzinu i mutite još minut.
Manju ovalnu činiju pokvasite hladnom vodom pa sipajte 3/4 smese od jagoda, preko nje puding od vanile a preko njega ostatak smese od jagoda.
Ostavite u frižider nekoliko sati da se stegne, a nakon toga poslasticu pažljivo prevrnite na okruglu tacnu za služenje.
Jagode stavite u blender i izblendirajte ih. Rastvorite želatin u 5 kašika hladne vode, razmutite i ostavite da nabubri. U posudu stavite 6 kašika šećera i izblendirane jagode i pustite da izbije ključ.
U vruće jagode dodajte 2/3 pripremljenog želatina, izmutite mikserom pa ostavite da se smesa malo prohladi. Zatim dodajte pola čaše kisele pavlake i ponovo umutite mikserom najmanjom brzinom. Ostavite da se dobro ohladi.
Za to vreme stavite mleko u posudu, dodajte 3 kašike šećera i puding i kuvajte dok se ne zgusne.
U vruć puding dodajte ostatak želatina, umutite mikserom, a zatim dodajte i ostatak kisele pavlake, smanjite mikser na najmanju brzinu i mutite još minut.
Manju ovalnu činiju pokvasite hladnom vodom pa sipajte 3/4 smese od jagoda, preko nje puding od vanile a preko njega ostatak smese od jagoda.
Ostavite u frižider nekoliko sati da se stegne, a nakon toga poslasticu pažljivo prevrnite na okruglu tacnu za služenje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.