burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaOko 40 komada

Čupava Kata

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
Oko 40 komada

Sastojci

5 jaja

1 margarin

1 C prašak za pecivo

3 C vanilin šećera

250 g šećera

5 kašika džema od kajsija

400 g brašna

200 g seckanih oraha

Čupava Kata

Koraci pripreme

Umutiti 1 margarin sa 5 žumanaca, 4 kašike šećera, 400 g brašna, 1 C vanilin šećerom i 1 C praškom za pecivo.

Podeliti na 2 dela. Jedan deo rastanjiti u pleh, a drugi deo podeliti na pola i napraviti dve jufke i staviti u zamrzivač.

Fil:
Umutiti 5 belanaca sa 250 g šećera, 2 C vanilin šećera, 5 kašika džema od kajsija i 200 g seckanih oraha.

Filovati pola fila na koru, pa preko toga izrendati jednu jufku, pa opet fil, pa preko izrendati drugu jufku.

Peći na 180 stepni 30 minuta.

Naši proizvodi

Čupava Kata

Koraci pripreme

Umutiti 1 margarin sa 5 žumanaca, 4 kašike šećera, 400 g brašna, 1 C vanilin šećerom i 1 C praškom za pecivo.

Podeliti na 2 dela. Jedan deo rastanjiti u pleh, a drugi deo podeliti na pola i napraviti dve jufke i staviti u zamrzivač.

Fil:
Umutiti 5 belanaca sa 250 g šećera, 2 C vanilin šećera, 5 kašika džema od kajsija i 200 g seckanih oraha.

Filovati pola fila na koru, pa preko toga izrendati jednu jufku, pa opet fil, pa preko izrendati drugu jufku.

Peći na 180 stepni 30 minuta.

Autor

Mirjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept