burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čudo baklava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

7 jaja

7 kašika šećera

5 kašika brašna

120 g seckanih pečenih lešnika

100 g otopljene čokolade

2 kašike C griza

1/2 kesice C praška za pecivo

Za sirup:

750 ml vode

350 g šećera

sok od 1 limuna

Za ukrašavanje:

100 g C šlaga

Čudo baklava

Koraci pripreme

Umutiti penasto jaja sa šećerom. Zatim dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pa dodati C griz i sve lepo sjediniti.

Masu podeliti na dva dela.

U jedan deo dodati lešnike i otopljenu čokoladu. Drugi deo ostaje žut.

U pleh dimenzija 35x25 staviti prvo tamnu smesu, pa žutu.

Peći na 180°C 15-20 min. ili dok se ne ispeče.

Dok se peče skuvati sirup.

Vrelu baklavu preliti vrelim sirupom.

Kada se baklava ohladi i upije ukrasiti je C šlagom.

Naši proizvodi

Čudo baklava

Koraci pripreme

Umutiti penasto jaja sa šećerom. Zatim dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pa dodati C griz i sve lepo sjediniti.

Masu podeliti na dva dela.

U jedan deo dodati lešnike i otopljenu čokoladu. Drugi deo ostaje žut.

U pleh dimenzija 35x25 staviti prvo tamnu smesu, pa žutu.

Peći na 180°C 15-20 min. ili dok se ne ispeče.

Dok se peče skuvati sirup.

Vrelu baklavu preliti vrelim sirupom.

Kada se baklava ohladi i upije ukrasiti je C šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept