0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
7 jaja
7 kašika šećera
5 kašika brašna
120 g seckanih pečenih lešnika
100 g otopljene čokolade
2 kašike C griza
1/2 kesice C praška za pecivo
750 ml vode
350 g šećera
sok od 1 limuna
100 g C šlaga
Umutiti penasto jaja sa šećerom. Zatim dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pa dodati C griz i sve lepo sjediniti.
Masu podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati lešnike i otopljenu čokoladu. Drugi deo ostaje žut.
U pleh dimenzija 35x25 staviti prvo tamnu smesu, pa žutu.
Peći na 180°C 15-20 min. ili dok se ne ispeče.
Dok se peče skuvati sirup.
Vrelu baklavu preliti vrelim sirupom.
Kada se baklava ohladi i upije ukrasiti je C šlagom.
Umutiti penasto jaja sa šećerom. Zatim dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pa dodati C griz i sve lepo sjediniti.
Masu podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati lešnike i otopljenu čokoladu. Drugi deo ostaje žut.
U pleh dimenzija 35x25 staviti prvo tamnu smesu, pa žutu.
Peći na 180°C 15-20 min. ili dok se ne ispeče.
Dok se peče skuvati sirup.
Vrelu baklavu preliti vrelim sirupom.
Kada se baklava ohladi i upije ukrasiti je C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.