burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25 komada

Crno bele kokos kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25 komada

Sastojci

Za testo:

3 jaja

13 kašika ulja

100 ml mleka

16 kašika brašna

150 g šećera

1 kesica C praška za pecivo

Za crni preliv:

150 ml mleka

50 g margarina

150 g čokolade za kuvanje

1 kesica C vanilin šećera

Za beli preliv:

150 ml mleka

50 g margarina

200 g bele čokolade

1 kesica C vanilin šećera

Za valjanje:

200 g C kokosovog brašna

Crno bele kokos kocke

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanca. Belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera.

U drugu činiju umutiti žumanca, dodati ulje, mleko, brašno i C prašak za pecivo. Sve sjediniti, pa polako umešati umućeni belanac.

Smesu prebaciti u nauljan i brasnom posut pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Kolač ohladiti i iseći na kocke.

U dve posude sipati mleko, C vanilin šećer i dodati margarin. Staviti da provri.

Kad mlako provri u jedan deo staviti crnu, a u drugi belu čokoladu.

Pustiti da se čokolada otopi i malo prohladi.

Kocke potapati u preliv, pa uvaljati u C kokosovo brašno.

Naši proizvodi

Crno bele kokos kocke

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanca. Belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera.

U drugu činiju umutiti žumanca, dodati ulje, mleko, brašno i C prašak za pecivo. Sve sjediniti, pa polako umešati umućeni belanac.

Smesu prebaciti u nauljan i brasnom posut pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Kolač ohladiti i iseći na kocke.

U dve posude sipati mleko, C vanilin šećer i dodati margarin. Staviti da provri.

Kad mlako provri u jedan deo staviti crnu, a u drugi belu čokoladu.

Pustiti da se čokolada otopi i malo prohladi.

Kocke potapati u preliv, pa uvaljati u C kokosovo brašno.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept