burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Čokolinko-malinko

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za koricu:

4 jaja

620 ml mleka

340 ml ulja

1 C vanilin šećer

630 g brašna

250 g C kakaoa

1 C prašak za pecivo

1 C soda bikarbona

300 g C šećera u prahu

2 kašičice soli

Za fil:

8 belanaca

300 g C šećera u prahu

1/2 kašice soli

500 g margarina

300 g malina

Za glazuru:

250 g čokolade za kuvanje

250 ml mleka

Čokolinko-malinko

Koraci pripreme

4 jaja, 620 ml mleka, 340 ml ulja i 1 C vanilin šećer umutiti mikserom.

U drugoj posudi 630 g brašna, 250 g C kakaoa, 1 C prašak za pecivo, 1 kesicu C soda bikarbone, 300 g C šećera u prahu i 2 kašičice soli ručno promešati.

Zatim mikserom sjediniti obe smese.

Dobijenu smesu sipati u dublji pleh i peći 60 minuta na 180 stepeni. Ispečenu koricu horizontalno preseći na pola.

Za pripremu fila potrebno je umutiti 8 belanaca, 300 g C šećera u prahu i 1/2 kašičice soli, pa zatim dodati 500 g margarina i sve zajedno umutiti.

Prvu koricu isfilovati sa pola fila. Ravnomerno rasporediti maline, pa zatim premazati i drugim delom fila. Preklopiti sa drugom koricom.

250 g čokolade za kuvanje rastopiti u 250 ml vrućeg mleka. Ravnomerno rasporediti glazuru.

Pre serviranja kolač ohladiti i seći na veće kocke.

Naši proizvodi

Čokolinko-malinko

Koraci pripreme

4 jaja, 620 ml mleka, 340 ml ulja i 1 C vanilin šećer umutiti mikserom.

U drugoj posudi 630 g brašna, 250 g C kakaoa, 1 C prašak za pecivo, 1 kesicu C soda bikarbone, 300 g C šećera u prahu i 2 kašičice soli ručno promešati.

Zatim mikserom sjediniti obe smese.

Dobijenu smesu sipati u dublji pleh i peći 60 minuta na 180 stepeni. Ispečenu koricu horizontalno preseći na pola.

Za pripremu fila potrebno je umutiti 8 belanaca, 300 g C šećera u prahu i 1/2 kašičice soli, pa zatim dodati 500 g margarina i sve zajedno umutiti.

Prvu koricu isfilovati sa pola fila. Ravnomerno rasporediti maline, pa zatim premazati i drugim delom fila. Preklopiti sa drugom koricom.

250 g čokolade za kuvanje rastopiti u 250 ml vrućeg mleka. Ravnomerno rasporediti glazuru.

Pre serviranja kolač ohladiti i seći na veće kocke.

Autor

Tamara

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept