0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
3 cela jaja + 2 belanca
4 kašika šećera
3 kašika brašna
1 kašika C kakaoa
1 C prašak za pecivo
6 kašika mlevenih oraha
1 rum arome (38ml) Dr.Oetker
700 ml mleka
2 kesice C pudinga vanila
120 g šećera
2 žumanca
3 kašičice instant kafe
150 g margarina
200 g čokolade za kuvanje
500 ml slatke pavlake
Priprema kore:
Umutiti belanca sa 1 kašikom šećera u čvrst sneg.
Posebno umutiti žumanca sa 3 kašike šećera, pa dodati pomešano brašno, C kakao, C prašak za pecivo i orahe.
Zatim umućena belanca dodati smesi od žumanca i lagano varjačom lepo umešati.
Peći u tepsiji (30x18cm) preko pek papira na 200°C oko pola sata.
Priprema fila:
Puding i žumanca umutiti sa malo mleka, a ostalo mleko sa šećerom staviti da se kuva.
Kad proključa u mleko dodati instant kafe, pa na laganoj vatri dodavati uz mešanje žumanca i puding.
Ostaviti da se ohladi prekriveno providnom folijom i kad se ohladi umutiti sa margarinom.
Priprema čokoladnog krema:
Čokoladu i pavlaku zagrejati do ključanja i ostaviti da se dobro ohladi i zgusne se.
Najbolje je krem pripremiti par sati ranije da se dobro ohladi i da se lako nanese.
Način filovanja:
Koru poprskati rumom, pa premazati filom i na kraju čokoladni krem.
Priprema kore:
Umutiti belanca sa 1 kašikom šećera u čvrst sneg.
Posebno umutiti žumanca sa 3 kašike šećera, pa dodati pomešano brašno, C kakao, C prašak za pecivo i orahe.
Zatim umućena belanca dodati smesi od žumanca i lagano varjačom lepo umešati.
Peći u tepsiji (30x18cm) preko pek papira na 200°C oko pola sata.
Priprema fila:
Puding i žumanca umutiti sa malo mleka, a ostalo mleko sa šećerom staviti da se kuva.
Kad proključa u mleko dodati instant kafe, pa na laganoj vatri dodavati uz mešanje žumanca i puding.
Ostaviti da se ohladi prekriveno providnom folijom i kad se ohladi umutiti sa margarinom.
Priprema čokoladnog krema:
Čokoladu i pavlaku zagrejati do ključanja i ostaviti da se dobro ohladi i zgusne se.
Najbolje je krem pripremiti par sati ranije da se dobro ohladi i da se lako nanese.
Način filovanja:
Koru poprskati rumom, pa premazati filom i na kraju čokoladni krem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.