burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Čoko rum kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

3 cela jaja + 2 belanca

4 kašika šećera

3 kašika brašna

1 kašika C kakaoa

1 C prašak za pecivo

6 kašika mlevenih oraha

1 rum arome (38ml) Dr.Oetker

Za fil:

700 ml mleka

2 kesice C pudinga vanila

120 g šećera

2 žumanca

3 kašičice instant kafe

150 g margarina

Za čokoladni krem:

200 g čokolade za kuvanje

500 ml slatke pavlake

Čoko rum kocke

Koraci pripreme

Priprema kore:
Umutiti belanca sa 1 kašikom šećera u čvrst sneg.

Posebno umutiti žumanca sa 3 kašike šećera, pa dodati pomešano brašno, C kakao, C prašak za pecivo i orahe.

Zatim umućena belanca dodati smesi od žumanca i lagano varjačom lepo umešati.

Peći u tepsiji (30x18cm) preko pek papira na 200°C oko pola sata.

Priprema fila:
Puding i žumanca umutiti sa malo mleka, a ostalo mleko sa šećerom staviti da se kuva.

Kad proključa u mleko dodati instant kafe, pa na laganoj vatri dodavati uz mešanje žumanca i puding.

Ostaviti da se ohladi prekriveno providnom folijom i kad se ohladi umutiti sa margarinom.

Priprema čokoladnog krema:
Čokoladu i pavlaku zagrejati do ključanja i ostaviti da se dobro ohladi i zgusne se.

Najbolje je krem pripremiti par sati ranije da se dobro ohladi i da se lako nanese.

Način filovanja:
Koru poprskati rumom, pa premazati filom i na kraju čokoladni krem.

Naši proizvodi

Čoko rum kocke

Koraci pripreme

Priprema kore:
Umutiti belanca sa 1 kašikom šećera u čvrst sneg.

Posebno umutiti žumanca sa 3 kašike šećera, pa dodati pomešano brašno, C kakao, C prašak za pecivo i orahe.

Zatim umućena belanca dodati smesi od žumanca i lagano varjačom lepo umešati.

Peći u tepsiji (30x18cm) preko pek papira na 200°C oko pola sata.

Priprema fila:
Puding i žumanca umutiti sa malo mleka, a ostalo mleko sa šećerom staviti da se kuva.

Kad proključa u mleko dodati instant kafe, pa na laganoj vatri dodavati uz mešanje žumanca i puding.

Ostaviti da se ohladi prekriveno providnom folijom i kad se ohladi umutiti sa margarinom.

Priprema čokoladnog krema:
Čokoladu i pavlaku zagrejati do ključanja i ostaviti da se dobro ohladi i zgusne se.

Najbolje je krem pripremiti par sati ranije da se dobro ohladi i da se lako nanese.

Način filovanja:
Koru poprskati rumom, pa premazati filom i na kraju čokoladni krem.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept