0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
250 g lomljene plazme
10 komada krem bananica
6 kašike šećera
500 ml mleka
2 C pudinga sa ukusom čokolade
100 g čokolade sa sitnim lešnicima
100 ml pavlake za kuvanje
100 g čokolade za kuvanje
40 g maslaca/margarina
50 g crnih i belih čokoladnih dugmića
Izlomiti plazma keks, bananice iseckati. C puding razmutiti u 100 ml mleka.
Ostataku mleka dodati šećer i staviti na umerenoj temperaturi da se zagreva. Pre nego što mleko provri sipati C puding i zakuvati fil.
Vrućem filu dodati čokoladu sa lešnicima i mešati da se čokolada otopi.
Dodati keks i bananice. Izmešati.
Kalup obložiti prozirnom folijom i rasporediti smesu. Ostaviti u frižideru da se stegne, dok pravite glazuru.
Glazura:
U posudu sipati pavlaku za kuvanje. Dodati čokoladu i na umerenoj temperaturi mešati dok se čokolada otopi.
Skloniti sa ringle i dodati i maslac/margarin. Mešati da se otopi.
Preliti preko kolača i vratiti kolač u frižideru da se glazura stegne.
Kad se glazura stegne ukrasiti čoko dugmićima.
Seći kolač na kocke i poslužiti.
Izlomiti plazma keks, bananice iseckati. C puding razmutiti u 100 ml mleka.
Ostataku mleka dodati šećer i staviti na umerenoj temperaturi da se zagreva. Pre nego što mleko provri sipati C puding i zakuvati fil.
Vrućem filu dodati čokoladu sa lešnicima i mešati da se čokolada otopi.
Dodati keks i bananice. Izmešati.
Kalup obložiti prozirnom folijom i rasporediti smesu. Ostaviti u frižideru da se stegne, dok pravite glazuru.
Glazura:
U posudu sipati pavlaku za kuvanje. Dodati čokoladu i na umerenoj temperaturi mešati dok se čokolada otopi.
Skloniti sa ringle i dodati i maslac/margarin. Mešati da se otopi.
Preliti preko kolača i vratiti kolač u frižideru da se glazura stegne.
Kad se glazura stegne ukrasiti čoko dugmićima.
Seći kolač na kocke i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.