burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Čoko-puding kocke sa krem bananicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

250 g lomljene plazme

10 komada krem bananica

6 kašike šećera

500 ml mleka

2 C pudinga sa ukusom čokolade

100 g čokolade sa sitnim lešnicima

Glazura:

100 ml pavlake za kuvanje

100 g čokolade za kuvanje

40 g maslaca/margarina

50 g crnih i belih čokoladnih dugmića

Čoko-puding kocke sa krem bananicama

Koraci pripreme

Izlomiti plazma keks, bananice iseckati. C puding razmutiti u 100 ml mleka.

Ostataku mleka dodati šećer i staviti na umerenoj temperaturi da se zagreva. Pre nego što mleko provri sipati C puding i zakuvati fil.

Vrućem filu dodati čokoladu sa lešnicima i mešati da se čokolada otopi.

Dodati keks i bananice. Izmešati.

Kalup obložiti prozirnom folijom i rasporediti smesu. Ostaviti u frižideru da se stegne, dok pravite glazuru.

Glazura:
U posudu sipati pavlaku za kuvanje. Dodati čokoladu i na umerenoj temperaturi mešati dok se čokolada otopi.

Skloniti sa ringle i dodati i maslac/margarin. Mešati da se otopi.

Preliti preko kolača i vratiti kolač u frižideru da se glazura stegne.

Kad se glazura stegne ukrasiti čoko dugmićima.

Seći kolač na kocke i poslužiti.

Naši proizvodi

Čoko-puding kocke sa krem bananicama

Koraci pripreme

Izlomiti plazma keks, bananice iseckati. C puding razmutiti u 100 ml mleka.

Ostataku mleka dodati šećer i staviti na umerenoj temperaturi da se zagreva. Pre nego što mleko provri sipati C puding i zakuvati fil.

Vrućem filu dodati čokoladu sa lešnicima i mešati da se čokolada otopi.

Dodati keks i bananice. Izmešati.

Kalup obložiti prozirnom folijom i rasporediti smesu. Ostaviti u frižideru da se stegne, dok pravite glazuru.

Glazura:
U posudu sipati pavlaku za kuvanje. Dodati čokoladu i na umerenoj temperaturi mešati dok se čokolada otopi.

Skloniti sa ringle i dodati i maslac/margarin. Mešati da se otopi.

Preliti preko kolača i vratiti kolač u frižideru da se glazura stegne.

Kad se glazura stegne ukrasiti čoko dugmićima.

Seći kolač na kocke i poslužiti.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept