0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16-20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16-20
1,5 šolja (za belu kafu) kisele vode
1,5 šolja šećera
prstohvat cimeta (po želji i karanfilića u prahu)
1/2 kesice C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
2,5 šolje brašna
2 kašike C slatkog kakaoa
2 kašike marmelade od jagoda
2 kašike slatka od kupina
1/2 šolje ulja
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade za mešenje
Sve sastojke za koru lepo sjediniti, da ne bude grudvica od brašna.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, uz postepeno smanjivanje temperature.
Koristiti pravougaoni pleh, 20x25cm. Ohladiti kolač.
Na tihoj vatri otopiti 200 g čokolade sa 200 ml slatke pavlake (ne sme da ključa).
Prohladiti (oko 10 minuta) pa preliti kolač.
Odozgo ukrasiti po želji (seckanim orasima ili lešnicima).
Sve sastojke za koru lepo sjediniti, da ne bude grudvica od brašna.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, uz postepeno smanjivanje temperature.
Koristiti pravougaoni pleh, 20x25cm. Ohladiti kolač.
Na tihoj vatri otopiti 200 g čokolade sa 200 ml slatke pavlake (ne sme da ključa).
Prohladiti (oko 10 minuta) pa preliti kolač.
Odozgo ukrasiti po želji (seckanim orasima ili lešnicima).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.