0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
16
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
16
200 g petit keksa
1000 ml mleka
100 g šećera
100 g mlečne čokolade
50 g maslaca
600 ml mleka
2 kesica C Puding sa ukusom maline
100 g šećera
450 g kisele pavlake 20 % m.m.
150 ml mleka ili vode
po želji malo rendane čokolade
250 g svežih malina
Neodoljiv spoj ukusa!
Najpre složite petit kekse na tacnu unutar podesivog okvira dimenzija 32×22 cm, ili u dublji pleh sličnih dimenzija. Kekse nije potrebno umakati u mleko jer će omekšati od topline fila.
Sipajte u šerpu mleko, dodajte šećer, vanilin šećer, kakao i mlečnu čokoladu izlomljenu na kocke. Stavite na vatru i zagrevajte na jačoj vatri uz mešanje dok se čokolada ne otopi. Kad je provrilo, skinite sa vatre, postepeno sipajte griz i sve vreme mešajte žicom. Vratite na srednju vatru pa kuvajte oko 5 minuta dok se griz ne zgusne.
Skinite sa vatre i odmah dodajte maslac, pa mešajte žicom dok se ne otopi i lepo sjedini. Vruć griz odmah izlijte preko poslaganih keksa i špatulom lepo poravnajte.
Oprane i prosušene maline poslažite na čokoladni fil i prstima blago utisnite. Ostavite na sobnoj temperaturi dok pripremate malina fil.
U malo mleka razmutite puding od maline a ostatak sipajte u šerpu, dodajte šećer i vanilin šećer pa zagrevajte do vrenja. Skinite sa vatre, ukuvajte puding ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom pa kuvajte par minuta dok se ne zgusne.
Odmah u vruć puding dodajte mileram i žicom dobro sjedinite u gladak fil. Izlijte preko malina i lepo poravnajte špatulom. Kad se kolač malo prohladi na sobnoj temperaturi, stavite ga u frižider i dobro ohladite nekoliko sati a najbolje preko noći.
Mikserom umutite šlag sa mlekom par minuta dok ne postane čvrst. Ukrasite kolač po želji uz pomoć poslastičarskog šprica, ili ga samo premažite šlagom. Odozgo pospite rendanom čokoladom i secite na kocke.
Za lep presek, pre svakog reza pokvasite nož pod mlazom hladne vode, a posle svakog reza ga obrišite papirnim ubrusom.
Neodoljiv spoj ukusa!
Najpre složite petit kekse na tacnu unutar podesivog okvira dimenzija 32×22 cm, ili u dublji pleh sličnih dimenzija. Kekse nije potrebno umakati u mleko jer će omekšati od topline fila.
Sipajte u šerpu mleko, dodajte šećer, vanilin šećer, kakao i mlečnu čokoladu izlomljenu na kocke. Stavite na vatru i zagrevajte na jačoj vatri uz mešanje dok se čokolada ne otopi. Kad je provrilo, skinite sa vatre, postepeno sipajte griz i sve vreme mešajte žicom. Vratite na srednju vatru pa kuvajte oko 5 minuta dok se griz ne zgusne.
Skinite sa vatre i odmah dodajte maslac, pa mešajte žicom dok se ne otopi i lepo sjedini. Vruć griz odmah izlijte preko poslaganih keksa i špatulom lepo poravnajte.
Oprane i prosušene maline poslažite na čokoladni fil i prstima blago utisnite. Ostavite na sobnoj temperaturi dok pripremate malina fil.
U malo mleka razmutite puding od maline a ostatak sipajte u šerpu, dodajte šećer i vanilin šećer pa zagrevajte do vrenja. Skinite sa vatre, ukuvajte puding ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom pa kuvajte par minuta dok se ne zgusne.
Odmah u vruć puding dodajte mileram i žicom dobro sjedinite u gladak fil. Izlijte preko malina i lepo poravnajte špatulom. Kad se kolač malo prohladi na sobnoj temperaturi, stavite ga u frižider i dobro ohladite nekoliko sati a najbolje preko noći.
Mikserom umutite šlag sa mlekom par minuta dok ne postane čvrst. Ukrasite kolač po želji uz pomoć poslastičarskog šprica, ili ga samo premažite šlagom. Odozgo pospite rendanom čokoladom i secite na kocke.
Za lep presek, pre svakog reza pokvasite nož pod mlazom hladne vode, a posle svakog reza ga obrišite papirnim ubrusom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.