burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija16

Čoko griz kolač sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
16

Sastojci

Podloga:

200 g petit keksa

Čokoladni fil:

1000 ml mleka

100 g šećera

1 kesica C Vanilin šećer

20 g C Kakao prah

100 g mlečne čokolade

160 g C Pšenični griz

50 g maslaca

Malina fil:

600 ml mleka

2 kesica C Puding sa ukusom maline

100 g šećera

1 kesica C Vanilin šećer

450 g kisele pavlake 20 % m.m.

Dekoracija:

2 kesica C Šlag classic

150 ml mleka ili vode

po želji malo rendane čokolade

Dodatno:

250 g svežih malina

Čoko griz kolač sa malinama

Neodoljiv spoj ukusa!

Koraci pripreme

Priprema podloge:

Najpre složite petit kekse na tacnu unutar podesivog okvira dimenzija 32×22 cm, ili u dublji pleh sličnih dimenzija. Kekse nije potrebno umakati u mleko jer će omekšati od topline fila.

Čokoladni fil:

Sipajte u šerpu mleko, dodajte šećer, vanilin šećer, kakao i mlečnu čokoladu izlomljenu na kocke. Stavite na vatru i zagrevajte na jačoj vatri uz mešanje dok se čokolada ne otopi. Kad je provrilo, skinite sa vatre, postepeno sipajte griz i sve vreme mešajte žicom. Vratite na srednju vatru pa kuvajte oko 5 minuta dok se griz ne zgusne.
Skinite sa vatre i odmah dodajte maslac, pa mešajte žicom dok se ne otopi i lepo sjedini. Vruć griz odmah izlijte preko poslaganih keksa i špatulom lepo poravnajte.
Oprane i prosušene maline poslažite na čokoladni fil i prstima blago utisnite. Ostavite na sobnoj temperaturi dok pripremate malina fil.

Malina fil:

U malo mleka razmutite puding od maline a ostatak sipajte u šerpu, dodajte šećer i vanilin šećer pa zagrevajte do vrenja. Skinite sa vatre, ukuvajte puding ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom pa kuvajte par minuta dok se ne zgusne.
Odmah u vruć puding dodajte mileram i žicom dobro sjedinite u gladak fil. Izlijte preko malina i lepo poravnajte špatulom. Kad se kolač malo prohladi na sobnoj temperaturi, stavite ga u frižider i dobro ohladite nekoliko sati a najbolje preko noći.

Dekoracija:

Mikserom umutite šlag sa mlekom par minuta dok ne postane čvrst. Ukrasite kolač po želji uz pomoć poslastičarskog šprica, ili ga samo premažite šlagom. Odozgo pospite rendanom čokoladom i secite na kocke.

Savet:

Za lep presek, pre svakog reza pokvasite nož pod mlazom hladne vode, a posle svakog reza ga obrišite papirnim ubrusom.

Naši proizvodi

Čoko griz kolač sa malinama

Neodoljiv spoj ukusa!

Koraci pripreme

Priprema podloge:

Najpre složite petit kekse na tacnu unutar podesivog okvira dimenzija 32×22 cm, ili u dublji pleh sličnih dimenzija. Kekse nije potrebno umakati u mleko jer će omekšati od topline fila.

Čokoladni fil:

Sipajte u šerpu mleko, dodajte šećer, vanilin šećer, kakao i mlečnu čokoladu izlomljenu na kocke. Stavite na vatru i zagrevajte na jačoj vatri uz mešanje dok se čokolada ne otopi. Kad je provrilo, skinite sa vatre, postepeno sipajte griz i sve vreme mešajte žicom. Vratite na srednju vatru pa kuvajte oko 5 minuta dok se griz ne zgusne.
Skinite sa vatre i odmah dodajte maslac, pa mešajte žicom dok se ne otopi i lepo sjedini. Vruć griz odmah izlijte preko poslaganih keksa i špatulom lepo poravnajte.
Oprane i prosušene maline poslažite na čokoladni fil i prstima blago utisnite. Ostavite na sobnoj temperaturi dok pripremate malina fil.

Malina fil:

U malo mleka razmutite puding od maline a ostatak sipajte u šerpu, dodajte šećer i vanilin šećer pa zagrevajte do vrenja. Skinite sa vatre, ukuvajte puding ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom pa kuvajte par minuta dok se ne zgusne.
Odmah u vruć puding dodajte mileram i žicom dobro sjedinite u gladak fil. Izlijte preko malina i lepo poravnajte špatulom. Kad se kolač malo prohladi na sobnoj temperaturi, stavite ga u frižider i dobro ohladite nekoliko sati a najbolje preko noći.

Dekoracija:

Mikserom umutite šlag sa mlekom par minuta dok ne postane čvrst. Ukrasite kolač po želji uz pomoć poslastičarskog šprica, ili ga samo premažite šlagom. Odozgo pospite rendanom čokoladom i secite na kocke.

Savet:

Za lep presek, pre svakog reza pokvasite nož pod mlazom hladne vode, a posle svakog reza ga obrišite papirnim ubrusom.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i kolači"

Pošalji recept