burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Čoko banana hleb

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

215 g brašna

1 kašičica C sode bikarbone

prstohvat soli

60 g oraha, propečenih i iseckanih

3 veoma zrele banane

120 ml kisele pavlake (oko 2 pune kašike)

1 kašika C vanilin šećera

115 g putera, sobne temperature

100 g običnog šećera

100 g smeđeg šećera

2 jaja, sobne temperature

200 g čokolade za kuvanje (100 g za testo, 100 g za preliv)

30 g margarina

Čoko banana hleb

Koraci pripreme

Uključite rernu da se greje na 175°C. Pleh dimenzija 11x30 cm obložite papirom za pečenje.

U manjoj posudi promešajte brašno, C sodu bikarbonu, so i seckane orahe. U drugoj posudi pomešajte izgnječene banane, kiselu pavlaku, 100 g seckane čokolade i C vanilin šećer.

U vangli miksajte puter sobne temperature 3-4 minuta, dok ne posvetli i postane penast. Dodajte mu obe vrste šećera i miksajte još 2-3 minuta.

Silikonskom špatulom skinite puter sa zidova posude, pa dodajte jaja i još kratko izmiksajte da se sve sjedini.

U masu od putera dodajte smešu banana i kisele pavlake, pa smešu brašna, sode bikarbone i soli, pa sve kratko miksajte, samo da se sastojci povežu.

Sipajte testo u pripremljeni pleh, pa pecite 40-45 minuta.

Pred kraj pečenja uradite probu čačkalicom (uronite čačkalicu u kolač, ako izađe suva, sa samo nekoliko krupnih mrvica, kolač je pečen).

Pečen hleb ostavite u kalupu desetak minuta, pa ga lagano i pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi u potpunosti na rešetki.

Prelijte kolač čokoladnim prelivom: 100 g čokolade istopite sa margarinom na laganoj vatri.

Naši proizvodi

Čoko banana hleb

Koraci pripreme

Uključite rernu da se greje na 175°C. Pleh dimenzija 11x30 cm obložite papirom za pečenje.

U manjoj posudi promešajte brašno, C sodu bikarbonu, so i seckane orahe. U drugoj posudi pomešajte izgnječene banane, kiselu pavlaku, 100 g seckane čokolade i C vanilin šećer.

U vangli miksajte puter sobne temperature 3-4 minuta, dok ne posvetli i postane penast. Dodajte mu obe vrste šećera i miksajte još 2-3 minuta.

Silikonskom špatulom skinite puter sa zidova posude, pa dodajte jaja i još kratko izmiksajte da se sve sjedini.

U masu od putera dodajte smešu banana i kisele pavlake, pa smešu brašna, sode bikarbone i soli, pa sve kratko miksajte, samo da se sastojci povežu.

Sipajte testo u pripremljeni pleh, pa pecite 40-45 minuta.

Pred kraj pečenja uradite probu čačkalicom (uronite čačkalicu u kolač, ako izađe suva, sa samo nekoliko krupnih mrvica, kolač je pečen).

Pečen hleb ostavite u kalupu desetak minuta, pa ga lagano i pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi u potpunosti na rešetki.

Prelijte kolač čokoladnim prelivom: 100 g čokolade istopite sa margarinom na laganoj vatri.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept