burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Čoko Baklava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

500 g kore za baklavu

250 g mleveni keks za torte i kolače

300 g mlevenih oraha

200 ml ulje

100 g čokolade

1 kesica C Vanilin šećer

1 kesica limun šećer

1 komad limun (limunov sok)

1 l vode

800 g šećera

Čoko Baklava

Koraci pripreme

Pomešati orah, mleveni keks za torte i kolače i C vanilin šećer.

Raširiti jednu koru pa posuti smesom, pa preko nje drugu i opet posuti smesom, pa narendati čokolade i smotati u rolnice i ređati u pleh.

Postupak ponavljati dok se potroši materijal.

Onda ih iseći i dobro zagrejati ulje i sipati na baklavu zatim staviti u rernu i peći na 180 stepeni oko 25 min.

Za to vreme skuvati vodu i šećer, pečenu baklavu posuti limun šećerom i limunovim sokom, pa preliti kuvanim šećerom.

Naši proizvodi

Čoko Baklava

Koraci pripreme

Pomešati orah, mleveni keks za torte i kolače i C vanilin šećer.

Raširiti jednu koru pa posuti smesom, pa preko nje drugu i opet posuti smesom, pa narendati čokolade i smotati u rolnice i ređati u pleh.

Postupak ponavljati dok se potroši materijal.

Onda ih iseći i dobro zagrejati ulje i sipati na baklavu zatim staviti u rernu i peći na 180 stepeni oko 25 min.

Za to vreme skuvati vodu i šećer, pečenu baklavu posuti limun šećerom i limunovim sokom, pa preliti kuvanim šećerom.

Autor

Bosa

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept