burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija18

Cherry fantasy

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
18

Sastojci

Kora:

5 belanaca

4 kašike šećera

2 kašike brašna

2 kašike C pšeničnog griza

220 ml mleka

Krem:

5 žumanaca

3 kašike šećera

3 kašike brašna

2 C vanilin šećera

125 g margarina

Ganache:

100 g crne čokolade

150 ml slatke pavlake

Dodatno:

400 g višanja (svežih ili iz zamrzivača)

C šlag i voće za dekoraciju

Cherry fantasy

Koraci pripreme

Belanca umutiti sa šećerom u čvrst šam. Dodati brašno i C griz pa mutiti lagano dok se ne pomešaju sastojci.

Peći 15-tak min. na 180C u plehu dimenzija 20x30 cm.

Odmah nakon pečenja koru preliti vrelim mlekom. Ostaviti da se ohladi i upije.

Preliv od višanja možete kupiti ili napraviti sami tako što ćete očišćene višnje kratko ukuvati sa nekoliko kašika šećera i kašikom C čvrstina.

Ohlađeni nadev rasporediti preko kore od belanaca.

Umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati malo mleka i brašno. Smesu naliti u vruće mleko i mešati dok se ne dobije gusta krema.

Ostaviti da se ohladi prekriveno prozirnom folijom da ne uhvati koricu.

Ohlađeni krem izmiksati i dodati margarin sobne temperature. Sve dobro sjediniti.

Rasporediti krem preko nadeva od višanja.

Staviti pavlaku da se ugreje, dodati čokoladu i mešati dok se ne dobije gladak ganache.

Preliti ga preko kreme i ostaviti na hlađenje.

Dekorisati C šlagom i voćem.

Naši proizvodi

Cherry fantasy

Koraci pripreme

Belanca umutiti sa šećerom u čvrst šam. Dodati brašno i C griz pa mutiti lagano dok se ne pomešaju sastojci.

Peći 15-tak min. na 180C u plehu dimenzija 20x30 cm.

Odmah nakon pečenja koru preliti vrelim mlekom. Ostaviti da se ohladi i upije.

Preliv od višanja možete kupiti ili napraviti sami tako što ćete očišćene višnje kratko ukuvati sa nekoliko kašika šećera i kašikom C čvrstina.

Ohlađeni nadev rasporediti preko kore od belanaca.

Umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati malo mleka i brašno. Smesu naliti u vruće mleko i mešati dok se ne dobije gusta krema.

Ostaviti da se ohladi prekriveno prozirnom folijom da ne uhvati koricu.

Ohlađeni krem izmiksati i dodati margarin sobne temperature. Sve dobro sjediniti.

Rasporediti krem preko nadeva od višanja.

Staviti pavlaku da se ugreje, dodati čokoladu i mešati dok se ne dobije gladak ganache.

Preliti ga preko kreme i ostaviti na hlađenje.

Dekorisati C šlagom i voćem.

Autor

Anka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept