burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Čedena pita sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

4 jajeta

12 kašika šećera

180 ml ulja

200 g C griza

1 čaša jogurta

1 kesica C praška za pecivo

3 kesice C pudinga sa ukusom vanile

900 ml mleka

1 pakovanje kora za pitu

400 g očišćenih višanja

3 kesice C vanilin šećera

Čedena pita sa višnjama

Koraci pripreme

Višnje odmrznuti, ocediti i posuti kašiku, dve griza i C vanilin šećer preko njih.

Prah za puding izmešati sa šećerom i razmutiti sa malo mleka od navedene količine, a ostatak uliti u šerpu i kad se zagreje dodati mu puding i ukuvati.

Umutiti belance pa pred kraj mućenja dodati šećer, žumanca, jogurt, ulje i C prašak za pecivo pomešano sa C grizom. Uključiti rernu da se zagreva na 170 stepeni.

Kore podeliti na 4 dela (ja sam imala po 5 kora). Uzeti prvu koru, naneti 2-3 kašike fila, staviti drugu koru preko nje pa i na nju staviti fil, i tako sve do poslednje kore.

Na poslednju koru naneti četvrtinu pudinga, ali samo na polovinu kore, pa uz jedan kraj poređati četvrtinu višanja duž kore i urolati kao rolat.

Postupak ponoviti sa preostala 3 dela kora i poređati ih u podmazan pleh.

Ostatkom fila, a trebalo bi da ostane bar 4-5 kašika, premazati rolate i zapeći u rerni 20-25 minuta.

Naši proizvodi

Čedena pita sa višnjama

Koraci pripreme

Višnje odmrznuti, ocediti i posuti kašiku, dve griza i C vanilin šećer preko njih.

Prah za puding izmešati sa šećerom i razmutiti sa malo mleka od navedene količine, a ostatak uliti u šerpu i kad se zagreje dodati mu puding i ukuvati.

Umutiti belance pa pred kraj mućenja dodati šećer, žumanca, jogurt, ulje i C prašak za pecivo pomešano sa C grizom. Uključiti rernu da se zagreva na 170 stepeni.

Kore podeliti na 4 dela (ja sam imala po 5 kora). Uzeti prvu koru, naneti 2-3 kašike fila, staviti drugu koru preko nje pa i na nju staviti fil, i tako sve do poslednje kore.

Na poslednju koru naneti četvrtinu pudinga, ali samo na polovinu kore, pa uz jedan kraj poređati četvrtinu višanja duž kore i urolati kao rolat.

Postupak ponoviti sa preostala 3 dela kora i poređati ih u podmazan pleh.

Ostatkom fila, a trebalo bi da ostane bar 4-5 kašika, premazati rolate i zapeći u rerni 20-25 minuta.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept