0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
4 jajeta
12 kašika šećera
180 ml ulja
200 g C griza
1 čaša jogurta
1 kesica C praška za pecivo
3 kesice C pudinga sa ukusom vanile
900 ml mleka
1 pakovanje kora za pitu
400 g očišćenih višanja
3 kesice C vanilin šećera
Višnje odmrznuti, ocediti i posuti kašiku, dve griza i C vanilin šećer preko njih.
Prah za puding izmešati sa šećerom i razmutiti sa malo mleka od navedene količine, a ostatak uliti u šerpu i kad se zagreje dodati mu puding i ukuvati.
Umutiti belance pa pred kraj mućenja dodati šećer, žumanca, jogurt, ulje i C prašak za pecivo pomešano sa C grizom. Uključiti rernu da se zagreva na 170 stepeni.
Kore podeliti na 4 dela (ja sam imala po 5 kora). Uzeti prvu koru, naneti 2-3 kašike fila, staviti drugu koru preko nje pa i na nju staviti fil, i tako sve do poslednje kore.
Na poslednju koru naneti četvrtinu pudinga, ali samo na polovinu kore, pa uz jedan kraj poređati četvrtinu višanja duž kore i urolati kao rolat.
Postupak ponoviti sa preostala 3 dela kora i poređati ih u podmazan pleh.
Ostatkom fila, a trebalo bi da ostane bar 4-5 kašika, premazati rolate i zapeći u rerni 20-25 minuta.
Višnje odmrznuti, ocediti i posuti kašiku, dve griza i C vanilin šećer preko njih.
Prah za puding izmešati sa šećerom i razmutiti sa malo mleka od navedene količine, a ostatak uliti u šerpu i kad se zagreje dodati mu puding i ukuvati.
Umutiti belance pa pred kraj mućenja dodati šećer, žumanca, jogurt, ulje i C prašak za pecivo pomešano sa C grizom. Uključiti rernu da se zagreva na 170 stepeni.
Kore podeliti na 4 dela (ja sam imala po 5 kora). Uzeti prvu koru, naneti 2-3 kašike fila, staviti drugu koru preko nje pa i na nju staviti fil, i tako sve do poslednje kore.
Na poslednju koru naneti četvrtinu pudinga, ali samo na polovinu kore, pa uz jedan kraj poređati četvrtinu višanja duž kore i urolati kao rolat.
Postupak ponoviti sa preostala 3 dela kora i poređati ih u podmazan pleh.
Ostatkom fila, a trebalo bi da ostane bar 4-5 kašika, premazati rolate i zapeći u rerni 20-25 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.