burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6-8

Carigradska baklava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6-8

Sastojci

4 jajeta

2 šolje šećera + 300 g za sirup

2 šolje ulja

2 šolje mleka

2 šolje C griza

2 šolje brašna

2 šolje mlevenih oraha

C prašak za pecivo

Carigradska baklava

Koraci pripreme

Umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati ulje i mleko.

Na kraju dodati C griz, brašno, C prašak za pecivo i mlevene orahe.

Masu izmešati i staviti u pleh koji je prethodno nauljen i peći.

Proveriti čačkalicom da li je pečeno (otprilike 15-20 minuta, zavisi od debljine).

Za vreme pečenja napraviti sirup u razmeri 600 ml vode i 300 g šećera.

Kada se kolač malo prohladi preliti sirupom i ostaviti da odstoji na hladnom.

Pre služenja posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Carigradska baklava

Koraci pripreme

Umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati ulje i mleko.

Na kraju dodati C griz, brašno, C prašak za pecivo i mlevene orahe.

Masu izmešati i staviti u pleh koji je prethodno nauljen i peći.

Proveriti čačkalicom da li je pečeno (otprilike 15-20 minuta, zavisi od debljine).

Za vreme pečenja napraviti sirup u razmeri 600 ml vode i 300 g šećera.

Kada se kolač malo prohladi preliti sirupom i ostaviti da odstoji na hladnom.

Pre služenja posuti C šećerom u prahu.

Autor

Bojana, Teodora i Slađa u kujni

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept