0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 šoljica toplog mleka
trećina pakovanja kvasca
2 jajeta
8 kašika šećera
250 g brašna
1 čaša kiselog mleka
1 čaša kisele pavlake
1/2 čaše ulja
1 C prašak za pecivo
100 g seckanih oraha
100 g suvog grožđa
100 g suve pomorandže
2 kašike džema
50 g čokolade
U toplo mleko umešati kvasac, 1 kašičicu šećera i brašna.
Posebno umutiti 2 belanca, dodati žumanca, 8 kašika šećera, kiselo mleko, pavlaku i ulje.
Dodati mleko sa kvascem i brašno sa C praškom za pecivo.
Podmazati kalup i u pola smese dodati seckano suvo voće.
Tu smesu zapeći na pola, pa premazati slojem džema po izboru.
Preliti drugim delom testa u kome je 50 g seckane čokolade.
Pečeno posuti C vanilin šećerom.
U toplo mleko umešati kvasac, 1 kašičicu šećera i brašna.
Posebno umutiti 2 belanca, dodati žumanca, 8 kašika šećera, kiselo mleko, pavlaku i ulje.
Dodati mleko sa kvascem i brašno sa C praškom za pecivo.
Podmazati kalup i u pola smese dodati seckano suvo voće.
Tu smesu zapeći na pola, pa premazati slojem džema po izboru.
Preliti drugim delom testa u kome je 50 g seckane čokolade.
Pečeno posuti C vanilin šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.