burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10-15

Banana rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10-15

Sastojci

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika mlevenih oraha (ili ko ne voli može i lešnik) to je oko 100-150 g

1 l mleka

3 kesice C pudinga slatka pavlaka

5-7 kašika šećera (po želji)

250 g margarina ili putera (opet po izboru)

4 banane

Banana rolat

Koraci pripreme

Biskvit:
Uključiti rernu da se zagreva na temperaturi od 200 C. Odvojiti žumance od belance i mikserom umutiti belanca u črvst sneg dodavajući šećer. Kada se čvrsto umuti dodati žumanca i sve to opet umutiti samo da se spoji.

Na kraju dodati i mlevene orahe (malo ostaviti za kasnije). Onda sve to izliti u četvrtasti pleh i staviti da se peče. Bolje bi bilo da se u pleh stavi pek papir, ali ukoliko nemate može se i podmazati samo. Peče se 15-20 minuta, ne valja da se mnogo osuši.

Krem:
Dok se peče biskvit krećemo na pravljenje krema za ovaj biskvit. Staviti u šerpu da se kuva mleko, a pre toga u činiji oko 250 ml izvaditi da bi se umutila tri pudinga kako bi se izbegle grudvice u kremu. Dok se mleko kuva staviti i šećer. Kada krene da ključa polako stavljati mleko sa umućenim pudingom i mešati (možda bolje žicom) sve vreme dok se krem ne zgusne.

Pomeriti sa vatre kada bude gotovo i ostaviti na sobnoj na temperaturi da se ohladi. Za to vreme vadi se biskvit i stavlja na vlažnu krpu i uvije se u rolat da bi kasnije bilo lakše da se oblikuje. Kada se krem ohladio unutra staviti margarin-puter i mikserom sve to sjediniti.

Oljuštite banane i malo ih ispravite ako su krive da bi se lepše uvio rolat. Onda se biskvit izvadi iz vlažne krpe i krem se namaže na ceo biskvit, ali malo krema ostaviti da bi se kasnije premazao rolat.

Na srediti staviti banane u dva reda po dužini biskvita i onda uviti rolat sa jedne pa sa druge strane da bi banane kada se iseče bile u lepo jedna pored druge kao oči.

Na kraju rolat premazati kremom što je ostavljen i posuti malo oraha.

Naši proizvodi

Banana rolat

Koraci pripreme

Biskvit:
Uključiti rernu da se zagreva na temperaturi od 200 C. Odvojiti žumance od belance i mikserom umutiti belanca u črvst sneg dodavajući šećer. Kada se čvrsto umuti dodati žumanca i sve to opet umutiti samo da se spoji.

Na kraju dodati i mlevene orahe (malo ostaviti za kasnije). Onda sve to izliti u četvrtasti pleh i staviti da se peče. Bolje bi bilo da se u pleh stavi pek papir, ali ukoliko nemate može se i podmazati samo. Peče se 15-20 minuta, ne valja da se mnogo osuši.

Krem:
Dok se peče biskvit krećemo na pravljenje krema za ovaj biskvit. Staviti u šerpu da se kuva mleko, a pre toga u činiji oko 250 ml izvaditi da bi se umutila tri pudinga kako bi se izbegle grudvice u kremu. Dok se mleko kuva staviti i šećer. Kada krene da ključa polako stavljati mleko sa umućenim pudingom i mešati (možda bolje žicom) sve vreme dok se krem ne zgusne.

Pomeriti sa vatre kada bude gotovo i ostaviti na sobnoj na temperaturi da se ohladi. Za to vreme vadi se biskvit i stavlja na vlažnu krpu i uvije se u rolat da bi kasnije bilo lakše da se oblikuje. Kada se krem ohladio unutra staviti margarin-puter i mikserom sve to sjediniti.

Oljuštite banane i malo ih ispravite ako su krive da bi se lepše uvio rolat. Onda se biskvit izvadi iz vlažne krpe i krem se namaže na ceo biskvit, ali malo krema ostaviti da bi se kasnije premazao rolat.

Na srediti staviti banane u dva reda po dužini biskvita i onda uviti rolat sa jedne pa sa druge strane da bi banane kada se iseče bile u lepo jedna pored druge kao oči.

Na kraju rolat premazati kremom što je ostavljen i posuti malo oraha.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept