0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
1 pakovanje tankih kora za baklavu
300 g mlevenih oraha
100 g seckanih oraha
100 g suvog grožđa
3 dl ulja
250 g šećera
2 kesice C Vanilin Šećera
5 dl mineralne vode
malo cimeta
1 l vode
1 kg šećera
1 limun sečen na kolutove
3 kesice C Vanilin Šećera
Umutite žicom mineralnu vodu sa šećerom, dodajte i mlevene i seckane orahe, suvo grožđe, ulje i cimet.
Izdvojite jednu koru i premažite filom koji ste napravili. Formirajte trouglić i redjajte u pripremljeni pleh.
Nastavite tako tako dok ne utrošite sav materijal i ne popunite pleh. Na kraju poprskati uljem.
Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Baklavu možete da pokrijete papirom ili folijom kako ne bi pregorela.
Kada porumeni, izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi. Dok se baklava peče, napravite šerbet od šećera, vode i limuna.
Kada provri i dalje kuvajte na slabijoj vatri dok ne dobijete željenu gistinu.
Mlakim šerbetom prelijte mlaku baklavu ili hladnim hladnu baklavu.
Ostavite da dobro upije.
Umutite žicom mineralnu vodu sa šećerom, dodajte i mlevene i seckane orahe, suvo grožđe, ulje i cimet.
Izdvojite jednu koru i premažite filom koji ste napravili. Formirajte trouglić i redjajte u pripremljeni pleh.
Nastavite tako tako dok ne utrošite sav materijal i ne popunite pleh. Na kraju poprskati uljem.
Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Baklavu možete da pokrijete papirom ili folijom kako ne bi pregorela.
Kada porumeni, izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi. Dok se baklava peče, napravite šerbet od šećera, vode i limuna.
Kada provri i dalje kuvajte na slabijoj vatri dok ne dobijete željenu gistinu.
Mlakim šerbetom prelijte mlaku baklavu ili hladnim hladnu baklavu.
Ostavite da dobro upije.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.