burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Baklave

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Baklava:

1 pakovanje tankih kora za baklavu

300 g mlevenih oraha

100 g seckanih oraha

100 g suvog grožđa

3 dl ulja

250 g šećera

2 kesice C Vanilin Šećera

5 dl mineralne vode

malo cimeta

Šerbet:

1 l vode

1 kg šećera

1 limun sečen na kolutove

3 kesice C Vanilin Šećera

Baklave

Koraci pripreme

Umutite žicom mineralnu vodu sa šećerom, dodajte i mlevene i seckane orahe, suvo grožđe, ulje i cimet.

Izdvojite jednu koru i premažite filom koji ste napravili. Formirajte trouglić i redjajte u pripremljeni pleh.

Nastavite tako tako dok ne utrošite sav materijal i ne popunite pleh. Na kraju poprskati uljem.

Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Baklavu možete da pokrijete papirom ili folijom kako ne bi pregorela.

Kada porumeni, izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi. Dok se baklava peče, napravite šerbet od šećera, vode i limuna.

Kada provri i dalje kuvajte na slabijoj vatri dok ne dobijete željenu gistinu.

Mlakim šerbetom prelijte mlaku baklavu ili hladnim hladnu baklavu.

Ostavite da dobro upije.

Naši proizvodi

Baklave

Koraci pripreme

Umutite žicom mineralnu vodu sa šećerom, dodajte i mlevene i seckane orahe, suvo grožđe, ulje i cimet.

Izdvojite jednu koru i premažite filom koji ste napravili. Formirajte trouglić i redjajte u pripremljeni pleh.

Nastavite tako tako dok ne utrošite sav materijal i ne popunite pleh. Na kraju poprskati uljem.

Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Baklavu možete da pokrijete papirom ili folijom kako ne bi pregorela.

Kada porumeni, izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi. Dok se baklava peče, napravite šerbet od šećera, vode i limuna.

Kada provri i dalje kuvajte na slabijoj vatri dok ne dobijete željenu gistinu.

Mlakim šerbetom prelijte mlaku baklavu ili hladnim hladnu baklavu.

Ostavite da dobro upije.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept