burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10 osoba

Baklava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10 osoba

Sastojci

500 g kora za pitu

300 g oraha

300 g mlevenog keksa

1 C vanilin šećer

malo cimeta

100 g šećera

ulje

Za preliv:

300 g šećera

200 ml vode

Baklava

Koraci pripreme

Uzeti jednu koru, poprskati uljem zatim filom.

Fil pravimo od oraha, keksa, C šećera vanilinog i šećera i cimeta.

Tako svaku koru dok ne utrošimo kore, fil.

Isečemo svaki štapić na 5 delova ili na željenu dužinu baklava.

Peći na 200 stepeni 15 minuta.

Za to vreme smo skuvali preliv, i pečenu baklavu prelijemo, ostavimo par minuta, a zatim serviramo kada se ohladi.

Naši proizvodi

Baklava

Koraci pripreme

Uzeti jednu koru, poprskati uljem zatim filom.

Fil pravimo od oraha, keksa, C šećera vanilinog i šećera i cimeta.

Tako svaku koru dok ne utrošimo kore, fil.

Isečemo svaki štapić na 5 delova ili na željenu dužinu baklava.

Peći na 200 stepeni 15 minuta.

Za to vreme smo skuvali preliv, i pečenu baklavu prelijemo, ostavimo par minuta, a zatim serviramo kada se ohladi.

Autor

Nevena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept