0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
500 g kora za baklavu
1 kg očišćenih višanja
4 jaja
4 kašike šećera
1 prašak za pecivo
8 kašika griza
4-5 vanilin šećera
2 dl ulja
Umutiti prvo belanca, pa polako umešati belanca i ostale sastojke. Filovati tri kore po celoj površini i na trećoj kori koju takođe filujete sipati više fila ravnomerno.
Uviti u rolat i seći na manje rolate širine 3-4 prsta. Filovati sve dok imate kore i fila. Ređati u nepodmazan pleh.
Rernu zagrejati na 250 C, a kada se zagreje smanjiti na 200 C i staviti rolate da se peku. Kada porumene i narastu izvaditi ih iz rerne i početi sa špinovanjem šećera.
700 g šećera i 0.5 l vode staviti da provri, kada provri ostavite da vri 3-4 min. Zatim prelijte preko pečenih rolata.
Ostavite da se ohladi, a zatim poslužite.
Umutiti prvo belanca, pa polako umešati belanca i ostale sastojke. Filovati tri kore po celoj površini i na trećoj kori koju takođe filujete sipati više fila ravnomerno.
Uviti u rolat i seći na manje rolate širine 3-4 prsta. Filovati sve dok imate kore i fila. Ređati u nepodmazan pleh.
Rernu zagrejati na 250 C, a kada se zagreje smanjiti na 200 C i staviti rolate da se peku. Kada porumene i narastu izvaditi ih iz rerne i početi sa špinovanjem šećera.
700 g šećera i 0.5 l vode staviti da provri, kada provri ostavite da vri 3-4 min. Zatim prelijte preko pečenih rolata.
Ostavite da se ohladi, a zatim poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.