0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
400 g mlevenih oraha
1 pakovanje korica za rozen tortu
250 g margarina
600 g šećera
400 ml vode
3 C vanilin šećera
U pleh staviti koricu za rozen tortu, po njoj posuti orahe i tako filovati dok se ne potroše sve korice i mleveni orasi.
Zadnju koru ne posipati orasima. Iseći baklavu na kocke pre pečenja.
Otopiti margarin i posuti po zadnjoj kori. Peći oko 30 minuta na 180 stepni.
Dok se baklava peče u šerpu sipati šećer, C vanilin šećer i vodu i od momenta ključanja neka šerbe vri 10 minuta.
Kad se baklava ispeče vreo sirup sipati preko vruće baklave.
U pleh staviti koricu za rozen tortu, po njoj posuti orahe i tako filovati dok se ne potroše sve korice i mleveni orasi.
Zadnju koru ne posipati orasima. Iseći baklavu na kocke pre pečenja.
Otopiti margarin i posuti po zadnjoj kori. Peći oko 30 minuta na 180 stepni.
Dok se baklava peče u šerpu sipati šećer, C vanilin šećer i vodu i od momenta ključanja neka šerbe vri 10 minuta.
Kad se baklava ispeče vreo sirup sipati preko vruće baklave.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.