burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Baklava sa rogačem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

500 g gotovih kora za baklave

1 kiselo mleko od 200 ml

3 jajeta

300 g šećera

125 g rogača (samlevenog)

1 C prašak za pecivo

Za preliv:

400 g šećera

2 C vanilin šećera

100 ml vode

Baklava sa rogačem

Koraci pripreme

Pomešajte mleko, jaja, šećer, rogač i C prašak za pecivo.

U podmazan pleh stavite tri kore, svaku prelijte uljem i sve tri ih prekrijte nadevom.

Posle stavljajte samo po jednu koru i nadev dok sve ne potrošite. Poslednju koru premažite uljem.

Pecite na laganoj vatri oko četrdesetak minuta.

U međuvremenu skuvajte sirup od šečera, vode i C vanilin šećera.

Tim sirupom prelijte pečenu baklavu.

Naši proizvodi

Baklava sa rogačem

Koraci pripreme

Pomešajte mleko, jaja, šećer, rogač i C prašak za pecivo.

U podmazan pleh stavite tri kore, svaku prelijte uljem i sve tri ih prekrijte nadevom.

Posle stavljajte samo po jednu koru i nadev dok sve ne potrošite. Poslednju koru premažite uljem.

Pecite na laganoj vatri oko četrdesetak minuta.

U međuvremenu skuvajte sirup od šečera, vode i C vanilin šećera.

Tim sirupom prelijte pečenu baklavu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept