burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Baklava sa orasima i suvim grožđem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

500 g gotovih kora

400 g mlevenih oraha

150 g suvog grožđa

50 ml ulja

700 g šećera

800 ml vode

1 limun

3 kesice C vanilin šećera

Baklava sa orasima i suvim grožđem

Koraci pripreme

Tepsiju podmazati uljem. Na dno podmazane tepsije staviti 1 ili 2 kore (zavisi od veličine pleha) da pokriju dno.

Preko kore posuti 4-5 kašike mlevenih oraha. Nastaviti sa ređanjem kora (po dve kore pogužvati kao za gibanicu).

Posuti mlevene orahe i suvo grožđe. Ređati kore dok se ne utroši materijal.

Završiti korom. Iseći baklavu na kocke.

Staviti da se peče na 200 C oko 30 minuta.

Pečenu baklavu ostaviti da se prohladi.

Sirup:
U posudi sipati šećer, C vanilin šećer i vodu. Limun oprati, iseći na kolutove i dodati u posudu.

Staviti na umerenoj temperatu da provri. Kada provri kuvati sirup oko 5-6 minuta.

Vrućim sirupom preliti prohlađenu baklavu.

Ostaviti da se ohladi i dobro upije sirup.

Poslužiti po dve kocke baklave i uživati u ukusu!

Naši proizvodi

Baklava sa orasima i suvim grožđem

Koraci pripreme

Tepsiju podmazati uljem. Na dno podmazane tepsije staviti 1 ili 2 kore (zavisi od veličine pleha) da pokriju dno.

Preko kore posuti 4-5 kašike mlevenih oraha. Nastaviti sa ređanjem kora (po dve kore pogužvati kao za gibanicu).

Posuti mlevene orahe i suvo grožđe. Ređati kore dok se ne utroši materijal.

Završiti korom. Iseći baklavu na kocke.

Staviti da se peče na 200 C oko 30 minuta.

Pečenu baklavu ostaviti da se prohladi.

Sirup:
U posudi sipati šećer, C vanilin šećer i vodu. Limun oprati, iseći na kolutove i dodati u posudu.

Staviti na umerenoj temperatu da provri. Kada provri kuvati sirup oko 5-6 minuta.

Vrućim sirupom preliti prohlađenu baklavu.

Ostaviti da se ohladi i dobro upije sirup.

Poslužiti po dve kocke baklave i uživati u ukusu!

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept