burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Baklava sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

400 g putera

10 komada petit keksa

500 g oraha

300 g suvog grožđa

750 g kora za baklavu

750 g šećera

2 C vanilin šećera

1/2 limuna

Baklava sa orasima

Koraci pripreme

Keks i orahe samleti zajedno, suvo grožđe oprati, a puter rastopiti.

Kore iseći u veličini pleha tako da se dobije 40 lista.

Ređati listove u pleh, svaki posuti orasima i suvim grožđem i sa malo otopljenog putera.

Poslednju koru ne posipati. Iseći pre pečenja i peći oko 30 min na 220-250 stepeni.

Kada se stavi da se peče odmah kuvati 750 g šećera i 250 ml vode da bude srednje gustine.

U skuvani šerbet dodati 2 C vanilin šećera i sok od pola limuna.

Vruću baklavu preliti vrućim šerbetom, uviti u alu foliju i ostaviti da se ohladi.

Naši proizvodi

Baklava sa orasima

Koraci pripreme

Keks i orahe samleti zajedno, suvo grožđe oprati, a puter rastopiti.

Kore iseći u veličini pleha tako da se dobije 40 lista.

Ređati listove u pleh, svaki posuti orasima i suvim grožđem i sa malo otopljenog putera.

Poslednju koru ne posipati. Iseći pre pečenja i peći oko 30 min na 220-250 stepeni.

Kada se stavi da se peče odmah kuvati 750 g šećera i 250 ml vode da bude srednje gustine.

U skuvani šerbet dodati 2 C vanilin šećera i sok od pola limuna.

Vruću baklavu preliti vrućim šerbetom, uviti u alu foliju i ostaviti da se ohladi.

Autor

Violeta

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept