0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
400 g putera
10 komada petit keksa
500 g oraha
300 g suvog grožđa
750 g kora za baklavu
750 g šećera
2 C vanilin šećera
1/2 limuna
Keks i orahe samleti zajedno, suvo grožđe oprati, a puter rastopiti.
Kore iseći u veličini pleha tako da se dobije 40 lista.
Ređati listove u pleh, svaki posuti orasima i suvim grožđem i sa malo otopljenog putera.
Poslednju koru ne posipati. Iseći pre pečenja i peći oko 30 min na 220-250 stepeni.
Kada se stavi da se peče odmah kuvati 750 g šećera i 250 ml vode da bude srednje gustine.
U skuvani šerbet dodati 2 C vanilin šećera i sok od pola limuna.
Vruću baklavu preliti vrućim šerbetom, uviti u alu foliju i ostaviti da se ohladi.
Keks i orahe samleti zajedno, suvo grožđe oprati, a puter rastopiti.
Kore iseći u veličini pleha tako da se dobije 40 lista.
Ređati listove u pleh, svaki posuti orasima i suvim grožđem i sa malo otopljenog putera.
Poslednju koru ne posipati. Iseći pre pečenja i peći oko 30 min na 220-250 stepeni.
Kada se stavi da se peče odmah kuvati 750 g šećera i 250 ml vode da bude srednje gustine.
U skuvani šerbet dodati 2 C vanilin šećera i sok od pola limuna.
Vruću baklavu preliti vrućim šerbetom, uviti u alu foliju i ostaviti da se ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.