burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20 parčeta

Bakina baklava sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20 parčeta

Sastojci

500 g kore za baklavu

500 g mlevenih oraha

4 kašike šećera

4 kašike C griza

2 kesice C vanilin šećera

250 ml ulja

250 ml piva

1 C prašak za pecivo

1 limun

1 kg šećera

1 l vode

suvo grožđe

Bakina baklava sa orasima

Koraci pripreme

Pomešati pivo, ulje i C prašak za pecivo i tim prelivom prskati svaku koricu.

Od oraha, šećera, C griza i C vanilin šećera umešati i tim filom premazati svaku koricu.

Ređati po 3 kore i na tu treću naneti fil samo na kraju kore i posuti suvim grožđem.

Uviti, iseći na kocke i peći na 200 stepeni oko 15 min.

Skuvati vodu sa šećerom i time preliti baklavu.

U preliv dodati limun po želji isečen na kolutove.

Naši proizvodi

Bakina baklava sa orasima

Koraci pripreme

Pomešati pivo, ulje i C prašak za pecivo i tim prelivom prskati svaku koricu.

Od oraha, šećera, C griza i C vanilin šećera umešati i tim filom premazati svaku koricu.

Ređati po 3 kore i na tu treću naneti fil samo na kraju kore i posuti suvim grožđem.

Uviti, iseći na kocke i peći na 200 stepeni oko 15 min.

Skuvati vodu sa šećerom i time preliti baklavu.

U preliv dodati limun po želji isečen na kolutove.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept