burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija50-60 komada

Bajadera sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
50-60 komada

Sastojci

1 list C oblande

450 g mlevenog keksa

150 g mlevenih oraha

200 g čokolade

1 C vanilin šećer

ekstrat ruma

300 g zaleđenih višanja

1 margarin

Bajadera sa višnjama

Koraci pripreme

I deo:
Ušpinovati 200 g šećera sa 100 ml vode, dodati pola margarina i 100 g čokolade da se lepo otopi, pa umešati 150 g keksa, 150 g oraha i po ukusu ekstrat od ruma.

Ostaviti da se masa malo prohladi.

II deo:
Samleti zaleđene višnje na mašini za meso i kuvati da ispari tečnost. Dodati 300 g šećera, C vanilin šećer i pola margarina, pa kuvati još 5 minuta.

Umešati 300 g mlevenog keksa i ostaviti da se malo prohladi.

Na list oblande naneti tamni deo, pa preko njega smesu sa višnjama.

Ostaviti da se lepo stegne, pa preliti glazurom od čokolade.

Glazura od čokolade:
100 g čokolade sa malo ulja rastopiti na pari. Po glazuri se mogu posuti šarene mrvice.

Naši proizvodi

Bajadera sa višnjama

Koraci pripreme

I deo:
Ušpinovati 200 g šećera sa 100 ml vode, dodati pola margarina i 100 g čokolade da se lepo otopi, pa umešati 150 g keksa, 150 g oraha i po ukusu ekstrat od ruma.

Ostaviti da se masa malo prohladi.

II deo:
Samleti zaleđene višnje na mašini za meso i kuvati da ispari tečnost. Dodati 300 g šećera, C vanilin šećer i pola margarina, pa kuvati još 5 minuta.

Umešati 300 g mlevenog keksa i ostaviti da se malo prohladi.

Na list oblande naneti tamni deo, pa preko njega smesu sa višnjama.

Ostaviti da se lepo stegne, pa preliti glazurom od čokolade.

Glazura od čokolade:
100 g čokolade sa malo ulja rastopiti na pari. Po glazuri se mogu posuti šarene mrvice.

Autor

Dragana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept