burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Bajadera sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

200 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

2 dl vode

250 g margarina

400 g mlevenog posnog keksa

70 g C kokosa

200 g mlevenih oraha

100 g posne čokolade

Glazura:

200 g posne čokolade

4 kašike ulja

Bajadera sa kokosom

Koraci pripreme

Staviti vodu, šećer, C vanilin šećer i margarin iseckan na kockice u šerpu na ringlu da se uz mešanje otopi.

Kad se sav margarin otopi pripremljenu smesu sipajte u mleven keks i dobro izmešajte.

Odvojite otprilike 1/3 smese i u nju postepeno dodajte C kokos i mesite da dobijete ujednačenu masnu smesu koja se ne troši.

U ostatak smese keksa i margarina umešajte mlevene orahe, pa tako dobijenu smesu podelite na dva dela i u jedan deo dodajte otopljenu čokoladu (100g).

U tepsiju ili kalup veličine otprilike 24x24cm rasporedite prvo smesu sa čokoladom, pa smesu sa orasima i odozgo smesu sa kokosom.

Kolač prelijte čokoladnom glazurom koju ćete napraviti tako što na tihoh vatri otopite 200 g čokolade sa 4 kašike ulja, uz mešanje.

Kad se kolač stegne isecite na štanglice ili kocke.

Naši proizvodi

Bajadera sa kokosom

Koraci pripreme

Staviti vodu, šećer, C vanilin šećer i margarin iseckan na kockice u šerpu na ringlu da se uz mešanje otopi.

Kad se sav margarin otopi pripremljenu smesu sipajte u mleven keks i dobro izmešajte.

Odvojite otprilike 1/3 smese i u nju postepeno dodajte C kokos i mesite da dobijete ujednačenu masnu smesu koja se ne troši.

U ostatak smese keksa i margarina umešajte mlevene orahe, pa tako dobijenu smesu podelite na dva dela i u jedan deo dodajte otopljenu čokoladu (100g).

U tepsiju ili kalup veličine otprilike 24x24cm rasporedite prvo smesu sa čokoladom, pa smesu sa orasima i odozgo smesu sa kokosom.

Kolač prelijte čokoladnom glazurom koju ćete napraviti tako što na tihoh vatri otopite 200 g čokolade sa 4 kašike ulja, uz mešanje.

Kad se kolač stegne isecite na štanglice ili kocke.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept