0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
200 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
2 dl vode
250 g margarina
400 g mlevenog posnog keksa
70 g C kokosa
200 g mlevenih oraha
100 g posne čokolade
200 g posne čokolade
4 kašike ulja
Staviti vodu, šećer, C vanilin šećer i margarin iseckan na kockice u šerpu na ringlu da se uz mešanje otopi.
Kad se sav margarin otopi pripremljenu smesu sipajte u mleven keks i dobro izmešajte.
Odvojite otprilike 1/3 smese i u nju postepeno dodajte C kokos i mesite da dobijete ujednačenu masnu smesu koja se ne troši.
U ostatak smese keksa i margarina umešajte mlevene orahe, pa tako dobijenu smesu podelite na dva dela i u jedan deo dodajte otopljenu čokoladu (100g).
U tepsiju ili kalup veličine otprilike 24x24cm rasporedite prvo smesu sa čokoladom, pa smesu sa orasima i odozgo smesu sa kokosom.
Kolač prelijte čokoladnom glazurom koju ćete napraviti tako što na tihoh vatri otopite 200 g čokolade sa 4 kašike ulja, uz mešanje.
Kad se kolač stegne isecite na štanglice ili kocke.
Staviti vodu, šećer, C vanilin šećer i margarin iseckan na kockice u šerpu na ringlu da se uz mešanje otopi.
Kad se sav margarin otopi pripremljenu smesu sipajte u mleven keks i dobro izmešajte.
Odvojite otprilike 1/3 smese i u nju postepeno dodajte C kokos i mesite da dobijete ujednačenu masnu smesu koja se ne troši.
U ostatak smese keksa i margarina umešajte mlevene orahe, pa tako dobijenu smesu podelite na dva dela i u jedan deo dodajte otopljenu čokoladu (100g).
U tepsiju ili kalup veličine otprilike 24x24cm rasporedite prvo smesu sa čokoladom, pa smesu sa orasima i odozgo smesu sa kokosom.
Kolač prelijte čokoladnom glazurom koju ćete napraviti tako što na tihoh vatri otopite 200 g čokolade sa 4 kašike ulja, uz mešanje.
Kad se kolač stegne isecite na štanglice ili kocke.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.