0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
20
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20
1 kg Jagoda
500 g Šećer
2 komad Jaje
350 ml Mleko
100 ml Jogurt
100 ml Ulje
110 g Šećer
300 g Brašno
1 prstohvat So
1 kesica C Prašak za pecivo
🍓🥞🍓
Jagode oprati, očistiti i sitno iseckati. Staviti u šerpu zajedno sa šećerom i kuvati na umerenoj temperaturi oko 50-ak minuta. U toku kuvanja skidati penu koja se stvara. Pred kraj proveriti na tacni da li je džem kuvan, tj gustinu. Dve male tegle sterilisati u rerni na oko 100c . U vruće tegle sipati vruć džem.
Belanca odvojiti od žumanca. Umutiti ih penasto sa prstohvatom soli i šećerom. Dodati žumanca,mutiti kratko pa dodati tečne sastojke i na kraju brašno i prašak za pecivo. Mutiti još malo mikserom da se lepo sjedini. Tiganj zagrejati, pa uz pomoć kutlače formirati palačinke. Po želji tiganj podmazati maslacem. Kada se pojave mehurići vreme je za okretanje palačinke. Gotove palačinke premazati džemom i servirati. Prijatno. ❤️🥞🍓
🍓🥞🍓
Jagode oprati, očistiti i sitno iseckati. Staviti u šerpu zajedno sa šećerom i kuvati na umerenoj temperaturi oko 50-ak minuta. U toku kuvanja skidati penu koja se stvara. Pred kraj proveriti na tacni da li je džem kuvan, tj gustinu. Dve male tegle sterilisati u rerni na oko 100c . U vruće tegle sipati vruć džem.
Belanca odvojiti od žumanca. Umutiti ih penasto sa prstohvatom soli i šećerom. Dodati žumanca,mutiti kratko pa dodati tečne sastojke i na kraju brašno i prašak za pecivo. Mutiti još malo mikserom da se lepo sjedini. Tiganj zagrejati, pa uz pomoć kutlače formirati palačinke. Po želji tiganj podmazati maslacem. Kada se pojave mehurići vreme je za okretanje palačinke. Gotove palačinke premazati džemom i servirati. Prijatno. ❤️🥞🍓
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.