burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Američka pita sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Testo:

285 g brašna

200 g putera

100 ml gustog jogurta

2 kašičice šećera

1 kašičica soli

C prašak za pecivo

Nadev:

8 jabuka srednje veličine (ja sam koristila zlatni delišes)

1 kašika limunovog soka

130 g šećera

3 ravne kašike brašna

1 kašičica cimeta

1 kašičica ekstrata vanile

Američka pita sa jabukama

Koraci pripreme

Najpre napraviti testo. U brašno dodati so i šećer i C prašak za pecivo i promešajte.

Dodajte hladan puter (ili margarin) iseckan na kockice i utrljajte u brašno, tako da ostanu komadići putera.

U ovu masu dodajte gusti jogurt i na pobrašnjenoj podlozi umesite kompaktno testo. Nemojte dugo mesiti, već toliko da se sve spoji u kuglu.

Testo uvijte u providnu foliju i ostavite u frižideru, bar 1 h.

Za fil jabuke oljustite, očistite i isecite na tanke kriške .Poprskajte ih limunovim sokom, da ne tamne. Dodajte im šećer, brašno, cimet i aromu vanile (po ukusu) i sve lagano izmešajte. Ostavite sa strane.

Uključite rernu da se greje na 180 C. Pripremite kalup prečnika 25 cm. Testo izvadite iz frižidera i podelite na dva dela. Jedan deo treba da bude malo veći od drugog. Veći deo testa rastanjite na pobrašnjenoj podlozi u veličinu veću u prečniku od kalupa za oko 5 cm.

Pažljivo ga prenesite u kalup i njime obložite dno i ivice. Ako testo popuca nije strašno, utapkajte malo prstima popucala mesta da se slepe. Fil sipajte na testo.

Od preostalog testa isecite trake i njima prekrijte fil. Pecite najpre na 180 C 20 min, pa smanjite temperaturu na 160 C i pecite još 40-50 minuta.

Prohlađenu pitu pospite C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Američka pita sa jabukama

Koraci pripreme

Najpre napraviti testo. U brašno dodati so i šećer i C prašak za pecivo i promešajte.

Dodajte hladan puter (ili margarin) iseckan na kockice i utrljajte u brašno, tako da ostanu komadići putera.

U ovu masu dodajte gusti jogurt i na pobrašnjenoj podlozi umesite kompaktno testo. Nemojte dugo mesiti, već toliko da se sve spoji u kuglu.

Testo uvijte u providnu foliju i ostavite u frižideru, bar 1 h.

Za fil jabuke oljustite, očistite i isecite na tanke kriške .Poprskajte ih limunovim sokom, da ne tamne. Dodajte im šećer, brašno, cimet i aromu vanile (po ukusu) i sve lagano izmešajte. Ostavite sa strane.

Uključite rernu da se greje na 180 C. Pripremite kalup prečnika 25 cm. Testo izvadite iz frižidera i podelite na dva dela. Jedan deo treba da bude malo veći od drugog. Veći deo testa rastanjite na pobrašnjenoj podlozi u veličinu veću u prečniku od kalupa za oko 5 cm.

Pažljivo ga prenesite u kalup i njime obložite dno i ivice. Ako testo popuca nije strašno, utapkajte malo prstima popucala mesta da se slepe. Fil sipajte na testo.

Od preostalog testa isecite trake i njima prekrijte fil. Pecite najpre na 180 C 20 min, pa smanjite temperaturu na 160 C i pecite još 40-50 minuta.

Prohlađenu pitu pospite C šećerom u prahu.

Autor

Nevena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept