burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Američka pita sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za kore:

300 g brašna + malo za posipanje

225 g hladnog putera iseckanog na kockice

100 ml dosta hladne vode

2 kašike šećera

1 kašičica soli

Za fil:

6 većih jabuka (zlatni delišes)

200 g smeđeg šećera

3 kašike C čvrstina

1 kašika soka od limuna

1 kašika ekstrata vanile

2 kašičice cimeta

malo muskatnog oraščića

2 kesice burbon vanile

20 g putera iseckanog na kockice

1 belance

Američka pita sa jabukama

Koraci pripreme

Za koru je bitno da brašno prosejete, dodate mu šećer i so, izmešate ga u multripraktiku, pa tome dodate puter, promešajte malo, pa postepeno dolivate hladnu vodu.

Ne mutiti ili mesiti predugo. Ne treba da bude glatko testo.

Peskovito, prebacite na radnu površinu, unesite, podelite na dva dela pa u providnu foliju i u friz na hlađenje nekih pola sata, sat.

Za to vreme taman pripremite fil, jabuke seckate ili na sitne kockice ili na tanje šnite. Dodate sve začine, umešajte.

Pa onda razvučete jednu koru, ivice treba malko da prelaze rub tepsije. Sipate jabuke, a sa gornjom korom pustite mašti na volju.

Bitno je da pita diše, tj ima otvore. Ona se peče prvih 20 min. na 200 C ,a potom još 40 min. na 175 C.

Kada promenite temperaturu tada i prekrijete folijom pitu kako gornja kora ne bi gorela.

Naši proizvodi

Američka pita sa jabukama

Koraci pripreme

Za koru je bitno da brašno prosejete, dodate mu šećer i so, izmešate ga u multripraktiku, pa tome dodate puter, promešajte malo, pa postepeno dolivate hladnu vodu.

Ne mutiti ili mesiti predugo. Ne treba da bude glatko testo.

Peskovito, prebacite na radnu površinu, unesite, podelite na dva dela pa u providnu foliju i u friz na hlađenje nekih pola sata, sat.

Za to vreme taman pripremite fil, jabuke seckate ili na sitne kockice ili na tanje šnite. Dodate sve začine, umešajte.

Pa onda razvučete jednu koru, ivice treba malko da prelaze rub tepsije. Sipate jabuke, a sa gornjom korom pustite mašti na volju.

Bitno je da pita diše, tj ima otvore. Ona se peče prvih 20 min. na 200 C ,a potom još 40 min. na 175 C.

Kada promenite temperaturu tada i prekrijete folijom pitu kako gornja kora ne bi gorela.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept