1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
15
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
15
300 g keksa ja sam koristila " Zlatni Pek,"
300 g krušaka,
5 čaša 1 litar jogurta
5 kašika C šećera u prahu
Za zaljubljene, a može i za one koji to nisu
C Želatinu razmutiti sa 12 kašika hladne vode i ostaviti desetak minuta da nabubri.
U jogurt dodati C šećer u prahu i promešati.
Na laganoj vatri otopiti želatin dodati jogurtu i sve dobro izmešati.
Okrugli pleh kome može da se skida obruč obložite keksom sa strane i po dnu, ( keks u ništa nemojte umakati). Po keksu rasporedite iseckane kruške i prelijte smesom od želatina, šećera i jogurta. Ostavite par sati u frižideru da se smesa stegne.
Umutite slatku pavlaku i premažite tortu. Ukrasite po ukusu.
Skinite obruč i poslužite.
Za zaljubljene, a može i za one koji to nisu
C Želatinu razmutiti sa 12 kašika hladne vode i ostaviti desetak minuta da nabubri.
U jogurt dodati C šećer u prahu i promešati.
Na laganoj vatri otopiti želatin dodati jogurtu i sve dobro izmešati.
Okrugli pleh kome može da se skida obruč obložite keksom sa strane i po dnu, ( keks u ništa nemojte umakati). Po keksu rasporedite iseckane kruške i prelijte smesom od želatina, šećera i jogurta. Ostavite par sati u frižideru da se smesa stegne.
Umutite slatku pavlaku i premažite tortu. Ukrasite po ukusu.
Skinite obruč i poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.