burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija25-30

Voćni puding užitak

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25-30

Sastojci

1 pakovanje Dr. Oetker Korica za rozen tortu

1,2 l mleka

12 supenih kašika šećera

1 kesica C vanilin šećera

1 C puding sa ukusom vanile za torte i kolače (120 g)

1 puna supena kašika brašna

1 puna supena kašika brašna C čvrstina

1 margarin

400 g jagoda

3 dl vode

4 supenih kašika šećera

1 C puding sa ukusom jagode

2 pune supene kašike C čvrstina

Voćni puding užitak

Koraci pripreme

1 l mleka i 12 kašika šećera staviti da se zagreva do ključanja.

Posebno umutiti u 2 dl mleka 1 C puding sa ukusom vanila za torte i kolače (120 g), 1 kesicu C vanilin šećera, 1 kašiku brašna i 1 kašiku C čvrstina.

Dobro umutiti da se razbiju grudvice, to zakuvati u provrelo mleko, neprestano mešati i kuvati na tihoj vatri par minuta dok se ne zgusne.

Skloniti, ohladiti, pa sjediniti sa 1 umućenim margarinom.

400 g jagoda samleti, 200 ml vode i 4 kašike šećera staviti da provri.

Posebno razmutiti u 1 dl vode 1 C puding sa ukusom jagode i 2 kašike C čvrstina. Dobro umutiti da bude bez grudvica.

Zakuvati u provrelu masu, kuvati par minuta dok se ne zgusne. Ohladiti.

Filovati: 2 korice sa žutim filom, pa jednu sa crvenim i tako redom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Voćni puding užitak

Koraci pripreme

1 l mleka i 12 kašika šećera staviti da se zagreva do ključanja.

Posebno umutiti u 2 dl mleka 1 C puding sa ukusom vanila za torte i kolače (120 g), 1 kesicu C vanilin šećera, 1 kašiku brašna i 1 kašiku C čvrstina.

Dobro umutiti da se razbiju grudvice, to zakuvati u provrelo mleko, neprestano mešati i kuvati na tihoj vatri par minuta dok se ne zgusne.

Skloniti, ohladiti, pa sjediniti sa 1 umućenim margarinom.

400 g jagoda samleti, 200 ml vode i 4 kašike šećera staviti da provri.

Posebno razmutiti u 1 dl vode 1 C puding sa ukusom jagode i 2 kašike C čvrstina. Dobro umutiti da bude bez grudvica.

Zakuvati u provrelu masu, kuvati par minuta dok se ne zgusne. Ohladiti.

Filovati: 2 korice sa žutim filom, pa jednu sa crvenim i tako redom.

Autor

Miljojka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept