burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Voćna torta sa breskvama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

1 jaje

130 g šećera

170 g kiselog mleka

75 g maslaca

130 g brašna

1 kesica C prašak za pecivo

1 kesica C vanilin šećer

1 breskva

Fil:

400 g C šlaga

150 g šećera

1 kesica C pudinga od vanile

500 g breksvi

2 kesice C želatina

Voćni žele:

500 g breskvi

100 g žutog šećera

1/2 šolja vode

2 kesice C želatina

Glazura:

2 belanca

80 g šećera

1 kesica C vanilin šećer

voće po izboru

Voćna torta sa breskvama

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti jaje sa šećerom i C vanilinim šećerom. Dodati smesu u istopljeni maslac i kiselo mleko i mešati kašikom, dodajući brašno i C prašak za pecivo.

Sipati smesu u okruglom plehu. Breskvu rezemo na kolutiće i ređamo preko smese. Peći na 180 stepeni.

Fil:
Breskve i šećer pasirati. C želatin umutiti po uputstvu i sipati u voćni pire.

Skuvati C puding. Umutiti C šlag po uputstvu. Šlag i puding umiksati i dodati u voćni pire.

Sipati fil preko ohlađene kore i ostaviti u frižideru za oko 3-4 sata da stegne.

Voćni žele:
Režemo breskve na kolutiće. Karamelizirati breskve sa šećerom. Dodati vodu u karamelizovane breskve i čekati da provri. Kada sklonimo smesu sa vatre, dodajemo C želatin.

Sve zajedno pasirao i sipamo preko fila. Tortu vraćamo u frižider za još 3-4 sata da stegne.

Glazura:
Umutiti belanca sa šećerom i C vanilinim šećerom.

Ukrasiti tortu sa umućenim belancem i voćem.

Naši proizvodi

Voćna torta sa breskvama

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti jaje sa šećerom i C vanilinim šećerom. Dodati smesu u istopljeni maslac i kiselo mleko i mešati kašikom, dodajući brašno i C prašak za pecivo.

Sipati smesu u okruglom plehu. Breskvu rezemo na kolutiće i ređamo preko smese. Peći na 180 stepeni.

Fil:
Breskve i šećer pasirati. C želatin umutiti po uputstvu i sipati u voćni pire.

Skuvati C puding. Umutiti C šlag po uputstvu. Šlag i puding umiksati i dodati u voćni pire.

Sipati fil preko ohlađene kore i ostaviti u frižideru za oko 3-4 sata da stegne.

Voćni žele:
Režemo breskve na kolutiće. Karamelizirati breskve sa šećerom. Dodati vodu u karamelizovane breskve i čekati da provri. Kada sklonimo smesu sa vatre, dodajemo C želatin.

Sve zajedno pasirao i sipamo preko fila. Tortu vraćamo u frižider za još 3-4 sata da stegne.

Glazura:
Umutiti belanca sa šećerom i C vanilinim šećerom.

Ukrasiti tortu sa umućenim belancem i voćem.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept