burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija35

Voćna torta od jagode

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
35

Sastojci

2 pakovanja piškota

1 l mleka

3 C pudinga sa ukusom vanile

250 ml slatke pavlake

200 g krem sira

6 kašika šećera

Deo sa jagodama:

400 g jagoda

vode (objašnjeno u receptu)

5 kašika šećera

C puding sa ukusom jagode

10 g C želatina

Voćna torta od jagode

Koraci pripreme

Prvo skuvati C puding od vanile da bi se hladio. Od 1 l mleka uzeti 150-200 ml pa pomešati da pudingom i šećerom i umutiti.

Ostatak mleka staviti da provri. Kada provri zakuvati puding, pa mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se hladi.

Kada se puding ohladio ulupati slatku pavlaku. Puding malo mikserom razbiti pa dodati slatku pavlaku i umutiti. Zatim dodati i krem sir i opet umutiti. Fil od vanile je gotov.

Jagode iseckati pa im dodati vode da bude 500 ml. Dodati i šećer pa staviti na vatru da provri. Kuvati 2-3 minuta.

Za to vreme puding razmutiti sa 200 ml vode, a C želatin potopiti u 5 kašika vode.

Jagode malo propasirati pasirkom za pire pa zakuvati puding i mešati. Neće se jako zgusnuti. Skloniti sa vatre pa ostaviti da se malo prohladi, nekih 5-10 minuta.

Pudingu dodati nabubreo želatin i energično promešati.

U kalup po dnu poređati piškote umočene u mleko ili staviti obruč od kalupa na tacnu pa onda ređati piškote.

Istresti pola vanila fila, poravnati pa preko pola fila od jagoda. Uzeti štapić za ražnjiće ili nešto slično tanko pa šarati jagode i vanilu.

Ostaviti u frižideru 15 minuta.

Preko zatim stavljati ostatak fila od vanile po malo kašikom da bi se lakše razvukao, polako poravnati, a zatim preliti sve ostatkom fila od jagoda.

Ostaviti preko noći ili bar nekoliko sati u frižideru da odstoji i da se stegne.

Nakon toga seći i služiti.

Naši proizvodi

Voćna torta od jagode

Koraci pripreme

Prvo skuvati C puding od vanile da bi se hladio. Od 1 l mleka uzeti 150-200 ml pa pomešati da pudingom i šećerom i umutiti.

Ostatak mleka staviti da provri. Kada provri zakuvati puding, pa mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se hladi.

Kada se puding ohladio ulupati slatku pavlaku. Puding malo mikserom razbiti pa dodati slatku pavlaku i umutiti. Zatim dodati i krem sir i opet umutiti. Fil od vanile je gotov.

Jagode iseckati pa im dodati vode da bude 500 ml. Dodati i šećer pa staviti na vatru da provri. Kuvati 2-3 minuta.

Za to vreme puding razmutiti sa 200 ml vode, a C želatin potopiti u 5 kašika vode.

Jagode malo propasirati pasirkom za pire pa zakuvati puding i mešati. Neće se jako zgusnuti. Skloniti sa vatre pa ostaviti da se malo prohladi, nekih 5-10 minuta.

Pudingu dodati nabubreo želatin i energično promešati.

U kalup po dnu poređati piškote umočene u mleko ili staviti obruč od kalupa na tacnu pa onda ređati piškote.

Istresti pola vanila fila, poravnati pa preko pola fila od jagoda. Uzeti štapić za ražnjiće ili nešto slično tanko pa šarati jagode i vanilu.

Ostaviti u frižideru 15 minuta.

Preko zatim stavljati ostatak fila od vanile po malo kašikom da bi se lakše razvukao, polako poravnati, a zatim preliti sve ostatkom fila od jagoda.

Ostaviti preko noći ili bar nekoliko sati u frižideru da odstoji i da se stegne.

Nakon toga seći i služiti.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept