0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
35
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
35
2 pakovanja piškota
1 l mleka
3 C pudinga sa ukusom vanile
250 ml slatke pavlake
200 g krem sira
6 kašika šećera
400 g jagoda
vode (objašnjeno u receptu)
5 kašika šećera
C puding sa ukusom jagode
10 g C želatina
Prvo skuvati C puding od vanile da bi se hladio. Od 1 l mleka uzeti 150-200 ml pa pomešati da pudingom i šećerom i umutiti.
Ostatak mleka staviti da provri. Kada provri zakuvati puding, pa mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se hladi.
Kada se puding ohladio ulupati slatku pavlaku. Puding malo mikserom razbiti pa dodati slatku pavlaku i umutiti. Zatim dodati i krem sir i opet umutiti. Fil od vanile je gotov.
Jagode iseckati pa im dodati vode da bude 500 ml. Dodati i šećer pa staviti na vatru da provri. Kuvati 2-3 minuta.
Za to vreme puding razmutiti sa 200 ml vode, a C želatin potopiti u 5 kašika vode.
Jagode malo propasirati pasirkom za pire pa zakuvati puding i mešati. Neće se jako zgusnuti. Skloniti sa vatre pa ostaviti da se malo prohladi, nekih 5-10 minuta.
Pudingu dodati nabubreo želatin i energično promešati.
U kalup po dnu poređati piškote umočene u mleko ili staviti obruč od kalupa na tacnu pa onda ređati piškote.
Istresti pola vanila fila, poravnati pa preko pola fila od jagoda. Uzeti štapić za ražnjiće ili nešto slično tanko pa šarati jagode i vanilu.
Ostaviti u frižideru 15 minuta.
Preko zatim stavljati ostatak fila od vanile po malo kašikom da bi se lakše razvukao, polako poravnati, a zatim preliti sve ostatkom fila od jagoda.
Ostaviti preko noći ili bar nekoliko sati u frižideru da odstoji i da se stegne.
Nakon toga seći i služiti.
Prvo skuvati C puding od vanile da bi se hladio. Od 1 l mleka uzeti 150-200 ml pa pomešati da pudingom i šećerom i umutiti.
Ostatak mleka staviti da provri. Kada provri zakuvati puding, pa mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se hladi.
Kada se puding ohladio ulupati slatku pavlaku. Puding malo mikserom razbiti pa dodati slatku pavlaku i umutiti. Zatim dodati i krem sir i opet umutiti. Fil od vanile je gotov.
Jagode iseckati pa im dodati vode da bude 500 ml. Dodati i šećer pa staviti na vatru da provri. Kuvati 2-3 minuta.
Za to vreme puding razmutiti sa 200 ml vode, a C želatin potopiti u 5 kašika vode.
Jagode malo propasirati pasirkom za pire pa zakuvati puding i mešati. Neće se jako zgusnuti. Skloniti sa vatre pa ostaviti da se malo prohladi, nekih 5-10 minuta.
Pudingu dodati nabubreo želatin i energično promešati.
U kalup po dnu poređati piškote umočene u mleko ili staviti obruč od kalupa na tacnu pa onda ređati piškote.
Istresti pola vanila fila, poravnati pa preko pola fila od jagoda. Uzeti štapić za ražnjiće ili nešto slično tanko pa šarati jagode i vanilu.
Ostaviti u frižideru 15 minuta.
Preko zatim stavljati ostatak fila od vanile po malo kašikom da bi se lakše razvukao, polako poravnati, a zatim preliti sve ostatkom fila od jagoda.
Ostaviti preko noći ili bar nekoliko sati u frižideru da odstoji i da se stegne.
Nakon toga seći i služiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.