burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Voćna torta, lenja žena

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

600 g C šlag krema

kisela voda

300 g mlevenog keksa

150 g krema

500 g voća (300 g malina i 200 g kupina)

50 g čokolade za dekoraciju

Voćna torta, lenja žena

Koraci pripreme

Umutiti krem šlag C sa hladnom kiselom vodom. Kada smo dobro izradili šlag, podelimo smesu na 3 jednaka dela.

U prvo deo dodajemo mleveni keks, možemo mutiti ručno ili na sporu brzinu mikserom.

U drugi deo šlaga dodajemo oprano i oceđeno voće (najbolje sveže, ako koristimo iz zamrzivanja malo otopiti i procediti). V

oće možemo malo stisnuti viljuškom. Ja sam tako radila jer su kupine bile krupne. Umutimo voće i šlag kašikom.

U poslednji deo šlaga dodajemo krem i mutimo mikserom na najmanjoj brzini.

U kalup, ja sam koristila obruč 26cm, ređamo deo sa keksom, zatim sa voćem i na kraju sa kremom.

Najbolje je ostaviti u fizideru preko noći ili 2h u zamrzivaču da se torta lepo stegne.

Odozgo se može ukrasiti malinama ili nekim drugim voćem kao i rendanom čokoladom.

Voćna torta, lenja žena

Koraci pripreme

Umutiti krem šlag C sa hladnom kiselom vodom. Kada smo dobro izradili šlag, podelimo smesu na 3 jednaka dela.

U prvo deo dodajemo mleveni keks, možemo mutiti ručno ili na sporu brzinu mikserom.

U drugi deo šlaga dodajemo oprano i oceđeno voće (najbolje sveže, ako koristimo iz zamrzivanja malo otopiti i procediti). V

oće možemo malo stisnuti viljuškom. Ja sam tako radila jer su kupine bile krupne. Umutimo voće i šlag kašikom.

U poslednji deo šlaga dodajemo krem i mutimo mikserom na najmanjoj brzini.

U kalup, ja sam koristila obruč 26cm, ređamo deo sa keksom, zatim sa voćem i na kraju sa kremom.

Najbolje je ostaviti u fizideru preko noći ili 2h u zamrzivaču da se torta lepo stegne.

Odozgo se može ukrasiti malinama ili nekim drugim voćem kao i rendanom čokoladom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept