burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Voćna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

200 g piškota

1/2 l mleka

2 C Pudinga od vanile

8 kašika šećera

5 kašika kukuruznog skroba

50 g margarina

100 g mlevenog keksa

2 C Vanilin šećera

500 g višanja

100 g C Šlaga

Voćna torta

Koraci pripreme

Fil od pudinga:
Sa malo mleka pomešati puding, 2 kašike kukuruznog skroba i malo šećera, a ostatak mleka, 1 vanilin šećer i 4 kašike šećera staviti da se greje i kada provri, zakuvati puding i dodati margarin. Lepo sjediniti i ostaviti da se fil ohladi. Nakon toga, umešati 100 g mlevenog keksa.

Voćni fil:
Višnje preliti sa vodom, toliko da ih prekrije, dodati 4 kašike šećera i vanilin šećer i staviti da se kuvaju oko 10-ak minuta. Kada voda malo savri, dodati 3 kašike skroba, razmućene sa malo vode i zakuvati fil.

U okrugli kalup poređati piškote, možete ih prepoloviti na pola, umakati u mleko samo jednu stranu i poređati ih po ivici kalupa tako da strana koju ste natopili ostane okrenuta ka unutra, zatim poređati piškote i po dnu kalupa. Na piškote staviti fil od višanja, pa fil sa mlevenim keksom.

Umutiti šlag sa mlekom i dekorisati kolač. Dodati malo mlevenog keksa i višanja.

Ostaviti kolač u frižider da se ohladi i nakon toga skinuti obruč.

Možete koristiti manji kalup za čizkejk, bitno je samo da obruč kalupa moze da se skine, kako bi torta mogla da se izvadi.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Voćna torta

Koraci pripreme

Fil od pudinga:
Sa malo mleka pomešati puding, 2 kašike kukuruznog skroba i malo šećera, a ostatak mleka, 1 vanilin šećer i 4 kašike šećera staviti da se greje i kada provri, zakuvati puding i dodati margarin. Lepo sjediniti i ostaviti da se fil ohladi. Nakon toga, umešati 100 g mlevenog keksa.

Voćni fil:
Višnje preliti sa vodom, toliko da ih prekrije, dodati 4 kašike šećera i vanilin šećer i staviti da se kuvaju oko 10-ak minuta. Kada voda malo savri, dodati 3 kašike skroba, razmućene sa malo vode i zakuvati fil.

U okrugli kalup poređati piškote, možete ih prepoloviti na pola, umakati u mleko samo jednu stranu i poređati ih po ivici kalupa tako da strana koju ste natopili ostane okrenuta ka unutra, zatim poređati piškote i po dnu kalupa. Na piškote staviti fil od višanja, pa fil sa mlevenim keksom.

Umutiti šlag sa mlekom i dekorisati kolač. Dodati malo mlevenog keksa i višanja.

Ostaviti kolač u frižider da se ohladi i nakon toga skinuti obruč.

Možete koristiti manji kalup za čizkejk, bitno je samo da obruč kalupa moze da se skine, kako bi torta mogla da se izvadi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept