0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
200 g piškota
1/2 l mleka
2 C Pudinga od vanile
8 kašika šećera
5 kašika kukuruznog skroba
50 g margarina
100 g mlevenog keksa
2 C Vanilin šećera
500 g višanja
100 g C Šlaga
Fil od pudinga:
Sa malo mleka pomešati puding, 2 kašike kukuruznog skroba i malo šećera, a ostatak mleka, 1 vanilin šećer i 4 kašike šećera staviti da se greje i kada provri, zakuvati puding i dodati margarin. Lepo sjediniti i ostaviti da se fil ohladi. Nakon toga, umešati 100 g mlevenog keksa.
Voćni fil:
Višnje preliti sa vodom, toliko da ih prekrije, dodati 4 kašike šećera i vanilin šećer i staviti da se kuvaju oko 10-ak minuta. Kada voda malo savri, dodati 3 kašike skroba, razmućene sa malo vode i zakuvati fil.
U okrugli kalup poređati piškote, možete ih prepoloviti na pola, umakati u mleko samo jednu stranu i poređati ih po ivici kalupa tako da strana koju ste natopili ostane okrenuta ka unutra, zatim poređati piškote i po dnu kalupa. Na piškote staviti fil od višanja, pa fil sa mlevenim keksom.
Umutiti šlag sa mlekom i dekorisati kolač. Dodati malo mlevenog keksa i višanja.
Ostaviti kolač u frižider da se ohladi i nakon toga skinuti obruč.
Možete koristiti manji kalup za čizkejk, bitno je samo da obruč kalupa moze da se skine, kako bi torta mogla da se izvadi.
Fil od pudinga:
Sa malo mleka pomešati puding, 2 kašike kukuruznog skroba i malo šećera, a ostatak mleka, 1 vanilin šećer i 4 kašike šećera staviti da se greje i kada provri, zakuvati puding i dodati margarin. Lepo sjediniti i ostaviti da se fil ohladi. Nakon toga, umešati 100 g mlevenog keksa.
Voćni fil:
Višnje preliti sa vodom, toliko da ih prekrije, dodati 4 kašike šećera i vanilin šećer i staviti da se kuvaju oko 10-ak minuta. Kada voda malo savri, dodati 3 kašike skroba, razmućene sa malo vode i zakuvati fil.
U okrugli kalup poređati piškote, možete ih prepoloviti na pola, umakati u mleko samo jednu stranu i poređati ih po ivici kalupa tako da strana koju ste natopili ostane okrenuta ka unutra, zatim poređati piškote i po dnu kalupa. Na piškote staviti fil od višanja, pa fil sa mlevenim keksom.
Umutiti šlag sa mlekom i dekorisati kolač. Dodati malo mlevenog keksa i višanja.
Ostaviti kolač u frižider da se ohladi i nakon toga skinuti obruč.
Možete koristiti manji kalup za čizkejk, bitno je samo da obruč kalupa moze da se skine, kako bi torta mogla da se izvadi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.